Bérpótlékot kapnak román tisztviselők, mert elfáradnak az ujjaik a sok gépeléstől

2022. december 09. 21:21

Fáradó ujjak, ízületek, izomláz az ujjakban – ezzel indokolják a bónuszt a románok.

2022. december 09. 21:21
null

Szürreális esetről számol be a Főtér, az  Antena 3 CNN-re hivatkozva azt írják: a Bákó megyei közegészségügyi hatóság (DSP) alkalmazottai azért kapnak 12,5 százalékos bónuszt, mert számítógépen dolgoznak, ami fárasztja az ujjakat, az ízületeket. Hasonló magyarázattal állt elő a helyi rendőrség is, ők azért kapnak bónuszt, mert a sok pötyögéstől izomlázasak lesznek az ujjaik. 

Lucian Bogdănel prefektus ki is akadt, azt mondta, „nehezen tudja elképzelni”, hogy egy billentyűzet vagy egy számítógép képernyője veszélyeztetné akármelyik dolgozó egészségét.  Sürgősen kért is egy listát az összes hivatalról, ahol az alkalmazottak ilyen és ehhez hasonló veszélyességi pótlékot kapnak.

Nyitókép: WBU / Science Photo Library via AFP. Illusztráció.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2022. december 10. 23:08
A gépírás a magyar besorolás szerint is nehéz fizikai munka volt.
zuriktodor
2022. december 10. 13:30
Bezzeg.
Monostor
2022. december 10. 08:49
Kell is ezeknek az észkombájnoknak fizetéspótlék. Még arra sem képesek, hogy a nyugdíj átutalásnál feltüntessék, hogy mit fizetnek, ahelyett a bankom címét adják meg referenciaként.
Parm
2022. december 10. 07:07
Még sokra viszik a rományok ekkora kreativitással, akárki meglássa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!