Leállították az Egyesült Államok teljes légi közlekedését

2023. január 11. 16:43

Beazonosítatlan rendszerhiba miatt órákra leállították az Egyesült Államok teljes területén a légi közlekedést.

2023. január 11. 16:43
null

Órákra leállították az Egyesült Államok területén a légi közlekedést egy rendszerhiba miatt. Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a hibát. A Reuters szerint egyelőre nem valószínűsíthető, hogy kibertámadás zavarta meg a rendszert.

A meghibásodott Notice To Air Missions rendszer kulcsfontosságú szerepet tölt be a légi közlekedésben a CNN cikke szerint. A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) szerint ez értesíti a gépek pilótáit az esetleges futópálya-lezárásokról, berendezések meghibásodásáról és egyéb, a repülési útvonal mentén várható potenciális veszélyforrásokról.

A rendszerhibáról Joe Biden amerikai elnököt is értesítették: ő a sajtót arról tájékoztatta, hogy az FAA néhány órán belül tudni fogja, mi okozta a meghibásodást.

A Cirium adatai szerint szerdán összesen 21 464 járat indult volna az Egyesült Államok repülőtereiről, amelyek közel 2,9 millió utas szállítanak.

Délután három órai adatok szerint 4300 járat késik Amerikában, legalább hétszázat pedig töröltek – írja az Infostart.

 

Nyitóképen: Biztonsági kerítés a washingtoni Capitolium körül (fotó: MTI)

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kujon
2023. január 13. 07:50
Reméljük, hogy atomot nem fognak kilőni tévedésből/műszaki hibából/hekkelésből eredően...
ebalint
2023. január 12. 07:35
Szerintem a Gréta és a zöldek. Az nem lehet, hogy ennyi repülő és ennyi ember röpködjön 1 nap alatt csak ott. Se olaj, se gáz, csak tehénfing. Biztos ez utóbbival mennek a repülők. De akármivel is mennek, globális izé van, lesz, vagy valami...
BlancoAgilon38
2023. január 12. 03:42
Ejnye Vlagyimir, micsinátá!? Mossál kezet, kihűl a vacsora.
Isten jobb keze
2023. január 12. 01:26
Jönnek az UFO-k xdxd
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!