Óriási a botrány a lengyel időjárás-jelentésből hamisított térkép miatt

2023. január 24. 20:36

A hamisított térkép azt sugallja, mintha Lengyelországnak területi követelései volnának Ukrajnával szemben.

2023. január 24. 20:36
null

Hamis térképet ábrázoló képek jelentek meg a közösségi médiában. Az ügyben a lengyel politikusok is felszólaltak. Lengyelország Miniszterelnöki Kancelláriájának államtitkára azt nyilatkozta, Oroszország hónapok óta támadja az országot – számolt be az Euronews. Elárasztotta az internetet egy a lengyel TVP1 televíziócsatorna időjárás-jelentéséből kivett, meghamisított részlet – amin az látható, mintha Lengyelország területe jócskán belenyúlna Ukrajnába-

A csatorna tagadta, hogy hamis térképet használtak volna az adásban. Közleményükben azt írták, a felvételeket megvágták, és az egész egy Photoshop-manipuláció. Leszögezték:

sohasem sugároztak ilyen jellegű tartalmat, a történteket a Kreml propagandájának tartják. 

Reagált a lengyel politika is

Stanislaw Zaryn, a lengyel Miniszterelnöki Kancellária államtitkára a Lengyel Sajtóügynökségnek adott interjújában azt mondta, a történtekért az orosz hírközlés felelős. Szerinte a Kreml hírközlési tevékenysége továbbra is három irányba összpontosul: Ukrajnát és az ukránokat rossz színben tüntetik fel, az ország támogatása eszkalálhatja a háborút, és azzal a vízióval ijesztgetik az embereket, hogy Lengyelország belép a háborúba – közölte Zaryn, aki később Twitteren is megosztotta gondolatait. Szerinte Oroszország hazugságokat terjeszt Lengyelország terveiről.

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. január 25. 11:52
Gondolom erről is Dr Miniszterelnök tehet.
oskar
2023. január 25. 11:15
Jaltában eltolák Lengyelországot nyugatra. Lengyelország nyugati fele Poroszország volt. Nem tudom, hogy 78 év után ezt vissza lehet-e csinálni Talán csak akkor, ha pl. Ukrajna volt lengyel részén többségben vannak a lengyelek és egy szavszáson úgy döntenek, hogy Lengyelországhoz akarnak tartozni. A volt porosz területet hasonlóan Németországhoz vissza ha ott a többségben lévő németek úgy szavaznak
masikhozzaszolo
2023. január 25. 10:32
A cigányasszony: tedd ki a pénzt! Látom a jövőt, látom! Nagy változások lesznek! (valahol, valakinek, valamikor).
DonCiccio
2023. január 25. 10:02
A románok is szeretnek Romania Mare térképeket rajzolgatni ))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!