Rothadó holttestből építenek barikádot az oroszok – állítja az ukrán kémfőnök

2023. január 04. 18:53

Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés főnöke szerint a Donyec-medencében helyenként hegyekben állnak az orosz katonák holttestei.

2023. január 04. 18:53
null

Az orosz támadások kereszttüzében álló Ukrajna nagyszabású offenzívát tervez tavaszra, a leghevesebb harcok márciusban várhatók – jelentette ki Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés főnöke egy televíziós interjúban. „Célunk, és el is fogjuk érni, hogy visszatérjünk az 1991-es határokhoz, hiszen Ukrajnát a nemzetközi jog minden alanya elismeri” – hangsúlyozta az ABC News-nak adott interjújában.

A kémfőnök nem zárta ki azt sem, hogy Oroszország területét fogják érni újabb csapások, de nem pontosította, hogy ki állna ezen támadások mögött. Hozzátette, hogy a támadások egyre mélyebben történnek Oroszországon belül, de csak a háború befejezése után tud nyilatkozni arról, ki követte el a csapásokat.   

 A hírszerzés vezetője kijelentette azt is, hogy a Donyec-medencében helyenként hegyekben állnak az orosz katonák holttestei, és

amikor az orosz csapatok támadásba lendülnek, ezeket használják fedezékül.

Kirilo Budanov december végén a Donyeck megyei Bahmutba látogatott, ahol jelenleg is heves harcok dúlnak. Szavai szerint megdöbbentette, amit akkor látott.

– jelentette ki, majd azzal folytatta, hogy holttestek százai csak úgy rothadnak egy nyílt terepen, helyenként egymásra rakták őket, mint rögtönzött falakat, és amikor az orosz csapatok előrenyomulnak ezen a területen, akkor ezeket a tetemeket használják pajzsként.

Kirilo Budanov véleménye szerint Oroszország elvesztette az egyik legerősebb katonai hatalom státuszát, és a világnak nem kell többé félnie tőle. Az egyetlen probléma szerinte továbbra is az orosz nukleáris arzenál és Vlagyimir Putyin elnök ellenőrizetlen hatalma.

Nyitókép: Gian Marco Benedetto / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2023. január 06. 05:49
Spames szennyoldalakat nem olvasok mucika!
Kivűlálló
2023. január 06. 02:32
"Rothadó holttestből építenek barikádot az oroszok – állítja az ukrán kémfőnök" Valószínűleg igaz...! Rothadó UKRÁNOK holttestéből...! Jól teszik!
Zoltan70
2023. január 05. 13:54
Az hagyján, de azt nem mondta ez a fasz, hogy a hoholok meg is eszik azokat!
nempolitizálok
2023. január 05. 09:44
Nem véletlenül olvasok csak orosz híreket. Ezeket az ukrán baromságokat amúgy is hallom minden felől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!