A Volkswagen gigantikus akkumulátorgyárat épít valahol Kelet-Közép-Európában

2023. február 28. 06:33

A cég még nem döntött a helyszínről, a cseh piac mellett magyarországi, lengyelországi és szlovákiai helyszíneket is vizsgál – írja a Portfolio.

2023. február 28. 06:33
null

A Volkswagen is azt tervezi, hogy gigantikus akkumulátorgyárat épít Kelet-Közép-Európában, de még nem döntött a helyszínről – írja a Portfolio a cseh CTK hírügynökségre hivatkozva. A cég elnöke, Klaus Zellmer kijelentette, Csehország jó helyzetben van a pályázók között, de még meg kell várni, mit hoz az Európai Unióban tervezett úgynevezett új Green Deal.

A Volkswagennek értékelnie kell a támogatásokat és a beruházási ösztönzőket, jobban kell látnia, hogy az energiaintenzív iparágak EU-ban tartását is célzó zéró-karbon ipari stratégia pontosan mit kínálna nekik az amerikai támogatási versenyre reagálva. A cseh piac mellett a Volkswagen egyébként magyarországi, lengyelországi és szlovákiai helyszíneket is vizsgál.

Nyitókép: Fotónk illusztráció, A Magyarországi Bogarasok Klubja által hetedik alkalommal rendezett Őszi Rallye - Budapest elnevezésű rendezvényen résztvevő egyik Volkswagen Bogár, MTVA/Bizományosi: Róka László

 

 

 

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szilvarozsa
2023. február 28. 16:58
"Igaz, én nem vagyok hazudós." Már megint ... !
files32
2023. február 28. 10:55
🔋🔋 https://www.youtube.com/watch?v=uzlOcupu5UE
csakazigazat2
2023. február 28. 10:55
Szerintem nincs elég jól elmagyarázva még a zembereknek, hogy miért is éri meg nekünk egy nagyberuházás, ha belefáj amúgy a beruházási érték 5-10 %-ába, azaz rohadt sok pénzbe, miközben az állami alkalmazottak fizuja elvesztette vásárlási értékét, hogy finoman fogalmazzak. Mert az a 5-10 ezer alkalmazott, aki ott fog dolgozni, nem elég indok erre. Van némi ködös magyarázat még, hogy majd a GDP-t fogja jelentősen növelni, ha a termelés beindul. OK, de az csak papíron jelentkezik lényegében. Fizet még a cég némi iparűzési adót, az helyben persze jól jön. Országosan viszont vajmi kevés haszon csurran. Továbbá a befektetőnek fizetett hatalmas állami baksis csak 10-15 év alatt térül meg a legjobb esetben. Szóval miért is éri meg nekünk ? Hátha kifelejtettem még vmit.
basti64
2023. február 28. 10:49
Remélem, hogy a beruházás Magyarországra jön, nem pusztán a térségbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!