Oroszország saját potencianövelőt akar előállítani

2023. február 16. 15:12

A kereskedelmi minisztérium közlése szerint, „megvan a technológiai lehetőségük a gyártására”.

2023. február 16. 15:12
null

Oroszország saját potencianövelő előállítását tervezi, miután a Pfizer gyógyszergyár leányvállalata bejelentette: nem szállít tovább Viagrát az országba.

A Viagrát gyártó Viatris már tavaly közölte a vezetőkkel Moszkvában, hogy nem fogja tovább értékesíteni a potencianövelő gyógyszert tabletta formájában.

A bejelentésre az orosz kereskedelmi minisztérium közölte, hogy bár a gyógyszer alapanyagát, a szildenafilt nem állítják elő Oroszország,

– idézte a SkyNews.

A lap hozzátette, hogy ez a szankció új a maga nemében. Mert bár az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és az EU, valamint más Ukrajnát támogató országok is jelzőszankciókat vezettek be Oroszországgal szemben, de azok nem terjednek ki a gyógyszerekre és az orvosi berendezésekre. 

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ernie Pantuso
2023. február 17. 03:47
Ez lesz szép lassan. A világ szankciózza ők meg előállítják. Aztán meg exportálják. Nem gyengítitek hanem a túlélésre, megerősödésre késztetitek az Oroszokat.
5m007h 0p3ra70r
2023. február 17. 03:12
Már tervezik a 11. szankciós csomagot. Az többek közt korlátozza majd az ásványvízbe tehető buborékok exportját.
kelemikes
2023. február 16. 21:45
"Holtan találták az 58 éves Marina Jankinát, aki az orosz védelmi minisztérium pénzügyi támogatási osztályát vezette Szentpéterváron. Sajtóbeszámolók szerint kizuhant a lakása ablakán, a rendőrség szerint öngyilkosságot követett el." ez lesz ám ajó világ!
kelemikes
2023. február 16. 21:10
kedves Certus lehet, hogy a helyesírással, billentyűzettel vannak gondjaim, de felmenőim a zágrábi levéltár kanonika vizitációja szerint Rákóczi előtti években fel lettek nép-számlálva, az a zalai birtok mai is a hazám!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!