Földi László: A legrosszabb az, ha Oroszország elfordul Európától (VIDEÓ)

2023. február 06. 06:39

A titkosszolgálati szakértő szerint el kellene kerülni, hogy Európa semmi más ne legyen, mint „Amerika plusz egy állama”.

2023. február 06. 06:39
null

Van-e háború Ukrajna és Oroszország között? Meg lehet-e a harcot fegyverekkel nyerni? Nyerésre vagy vesztésre áll az orosz-ukrán konfliktus kapcsán Európa? Többek között ezekre a kérdésekre is válaszokat kapott Bayer Zsolt műsorvezető a Bayer show  vendégétől Földi László titkosszolgálati szakértőtől, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumi elnökétől.

Földi László többek között azt a meglepő kijelentést tette a beszélgetés során, hogy

„Egy fegyveres konfliktus van egy bizonyos régión belül” – hívta fel a figyelmet a titkosszolgálati szakértő.

Földi azzal folytatta, hogy „azt látjuk, hogy az oorszok nem rohanták le Ukrajnát a szó klasszikus értelmében. Hiszen tudjuk, hogy még búzát is tudnak termeszteni, miközben háború van, és exportálják, és minden rendben van. Sőt ma már azt is tudjuk, hogy a kijevi vezetők a Távol-Keletre járnak nyaralni, miközben háború van” – sorolta.

Oroszországot legyengíti ez a katonai konfliktus

A szakértő szerint „nagyon pontosan kell tudni fogalmazni, mert az a következménye ennek, hogy Oroszországot tulajdonképpen legyengíti ez a katonai konfliktus, legyengítik az embargó következményei. Hozzátette, hogy

Mert az utóbbi harminc évben hozzánk hasonlóan tulajdonképpen a nyugati befektetőket beengedte, ott német és egyéb gyárak kerekedtek, és abban a pillanatban, hogy embargó lett, ezek kivonultak”

„A legrosszabb verzió, hogy Oroszország elfordul Európától”

Földi László kitért arra is, hogy az oroszoknak nagyon sok pénzük van az olaj-gáz eladásban. „Most India, Kína és a többiek vásárolnak. De a pénz nem tud beindulni a gazdaságban, mert a gazdaság lényegét befagyasztotta az embargó. Most ha zt úgy nézzük, Oroszország meg fog gyengülni. A legrosszabb verzió, hogy Oroszország elfordul Európától, ami azt jelenti, hogy Amerikától kell energiát vennünk és biztonságilag is tőlük kell függenünk, hogyha az oroszok leválnak Európáról. (...)

Ezt a víziót úgy gondolom, el kellene kerülnünk – vázolt fel egy jövőképet a titkosszolgálati szakértő.

A teljes adást alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2023. február 08. 08:29
Hadigazdálkodás. Ki emlékszik még, mit takar a szó?
Úttalan utakon
2023. február 06. 16:15
Akkor lennénk Amerika plusz egy állama, ha az ehhez fűződő jogokat is gyakorolhatnánk. Ez így szimplán gyarmati státusz.
polárüveg
2023. február 06. 12:56
Pontosabban Európa ne legyen amerikai "gyapotföld", amerikai tulajdonban, iszlám hódító kalifátussá alakítva Ukrajna harcostársának.
Dr. Greta Grünberg
2023. február 06. 12:46
Mi ennél hülyébbek vagyunk, mert ahelyett, hogy örülnénk, hogy itt ilyen nincs, olimpiát akarunk (akarnak egyesek) rendezni a megainfláció meg a szar gazdaság mellé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!