Bloomberg: „Magyarországnak soha nem sikerült igazán magáévá tenni az uniós értékeket, az egész csak a pénzről szólt”

2023. április 28. 18:09

A lap egy maréknyi külföldi kapcsolatokkal rendelkező ellenzéki megszólaltatásával igyekszik bemutatni Magyarország állítólagos EU-ellenességét.

2023. április 28. 18:09
null

Különös cikkel jelentkezett a Bloomberg. A cikket úgy vezették fel, hogy „Orbán Viktor magyar miniszterelnök szereti mindenért az EU-t hibáztatni, és egyre nagyobb aggodalomra ad okot, hogy a magyar közvélemény körében jelentősen visszaesett a blokk támogatottsága”. A lap megpróbálta azt bemutatni, hogy Magyarországon növekszik az EU-ellenesség, amit a Népszava kutatásával támasztott alá, miszerint a Fidesz-szavazók szimpatikusabbnak tartják az oroszokat és kínaiakat, mint az amerikaiakat és az ukránokat.

A kutatás mellett megszólaltatták Hegedűs Dánielt is, aki jelenleg a berlini German Marshall Fund munkatársa, előtte pedig különböző kutatási, előadói és projektvezetői pozíciókban dolgozott a Freedom House-nál. Hegedűs szerint „megdöbbentő, hogy Orbán milyen hatékonyan rombolta le Magyarország Európa-párti hozzáállását”.

Szintén megszólaltatták Urbán Ágnest is, aki a Mérték Média Monitor médiaelemzője.

Kifejtette továbbá, hogy míg az eddigi plakátkampányok a bűnbakok elleni küzdelemről szóltak, addig a mostaniak már egyenesen – szerinte – Magyarország nyugati szövetségesei ellen irányulnak.

Szintén hangot adtak az ALDE-nek, ami egy liberális ernyőszervezet, célja összefogni az Unión belüli liberális pártokat. Az ALDE-től a momentumos Berg Dániel nyilatkozott a lapnak: „Magyarország talán az egyetlen olyan tagállam, amely Európa-ellenes kampányt folytat, legalábbis ilyen léptékben [...] Ez az egyik oka annak, hogy el akartuk indítani ezt a kampányt [az amerikai nagykövetség támogatásában készített Ruszkik haza! kampányt] – hogy kimondjuk, hogy ez az ígéret földje az EU-n kívül nem létezik.”

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2023. november 13. 18:02
Na lássuk csak ezeket az európai értékeket: - a Monarchia kűl-és hadpolitkájáért nem felelős Magyarország drasztikus megbüntetése Trianonban, miközben a bűnös Ausztria még meg is lett jutalmazva Magyarország nyugati részéből); - a trianoni szerződés feltételeinek betartása soha nem lett számonkérve az utódállamoktól, bezzeg Magyarországtól a terület/lakoság rabláson kivül még a kárpótlás is be lett vasalva; - 45-től 90-ig oda lettünk lökve a SZU-nak; - 90-tól a nyugatiak rátették a kezüket a gazdaságunkra, teljesen tönkre téve és elprivatizálva; - 2004-es EU-s Alapszerződésben nem létező feltételeket kérnek számon rajtunk, visszatartva évekig a jogos járandóságainkat! Ezek lennéne az európai értékek, amiket nem akarunk betartani? Na, menjetek el a francba, büdös neomarxisták, akik még a szovjeteknél is ocsmányabbak vagytok!
Robert69
2023. április 29. 23:12
Az EU sohasem akarta figyelembe venni a nemzeti sajátosságokat, csak az új piacok, az olcsó munkaerő és a természeti kincseink kellettek neki. Gazdasági erőfölényével visszaélve megpróbálta tönkretenni a magyar gazdaságot. Amikor látta hogy ez nem fog menni rögtön jogállami aggályai lettek olyan ügyekben amelyekben egyébként maguk sem jeleskednek.
KBA98
2023. április 29. 11:36
Barom! Az Uniónak milyen értékei vannak? Tán csak nem Ursula vagy az őket lefizető múmia Soros az érték? Mocskos vagytok! Magyarország semmi pénz nem kapott a határvédelemre és semmire. A szemét lefizetett ellenzék azért "dolgozik, hogy ez így is maradjon"! Csakhogy túl toltátok a bicajt, tele vagytok korrupcióval és jövőre nem marad belőletek semmi! Akkor kell egy új Uniót csinálni! Ti meg mentek a kivégző osztag elé! Rengeteg ember vére csöpög az ujjaitokról!
kékFogúHarald
2023. április 29. 10:09
uniós értékek -- Facsar Imre: Hogyan működik a globális fasizmus? https://bit.ly/4264vg2
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!