Elárulta a pápa: tartani fog egy békemissziót az orosz-ukrán háború lezárása érdekében

2023. április 30. 21:48

A pápa közvetíteni akar Ukrajna és Oroszország között, Orbán Viktorral és Hillarion pátriárkával is erről tárgyalt Budapesten.

2023. április 30. 21:48
null

Ferenc pápa vasárnap Budapestről Rómába tartó repülőútja során újságíróknak elmondta, hogy Ukrajnában békemissziót indít, amelyet még nem hirdetett meg nyilvánosan. A pápa újságírói kérdésre arra utalt, hogy

az ukrajnai békemisszióról beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

A pápa annak a véleményének is hangot adott, hogy a Vatikán segíthetne az Oroszországba elrabolt ukrán gyermekek ügyében. Emlékeztetett arra, hogy a Szentszék már közvetített az Oroszország és Ukrajna közötti hadifogolycsere ügyében. Hangsúlyozta, hogy mindig is jó kapcsolatokat ápolt az orosz szentszéki nagykövettel.

Biztonságban megérkezett Ferenc pápa Rómába

A Vatican News adta hírül a Facebook-oldalán, hogy Ferenc pápa visszaérkezett Rómába. Hozzátették, hogy a repülőgépen tartott sajtókonferencia során a pápa az alábbi témákat érintette: „Budapesti látogatásom során a szervezetem jól működött, így tehát folytatom a tervbe vett utakat”, „Magyarországon nagyon sok, békére vágyó emberrel találkoztam”„Kirill pártiárkával találkoznunk kell”„Európának végre kézbe venni a migránskérdést”.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2023. május 01. 17:03
Jóindulattal : ehhez a pápa kevés.
Putz Károly
2023. május 01. 09:48
Örömmel töltött el az elmúlt három nap. Sajnálom, hogy a hazai és nemzetközi "független" "objektív" "sajtó"? csak azt tudta leszűrni a pápa látogatásából, amit. Nekem az "Isten áldd meg a magyart!" és a "Jónak lenni jó, adni jobb, mint kapni!" többet jelentett, mint a F.O.S. szűrlete! Amúgy a pápa a menekültek közé soha nem sorolta az ILLEGÁLIS MIGRÁNSOKAT!
pesti051
2023. május 01. 07:40
"Elárulta a pápa: tartani fog egy békemissziót az orosz-ukrán háború lezárása érdekében az ukrajnai békemisszióról beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel is." Legyen eredménye, ha egy nappal is megrövidíti a háborút, már nem volt hiába, az is életek ezreit jelentené. Azt azért nem értem, ha a pápa, és Orbán megpróbál a saját eszközeikkel a béke irányába lépéseket tenni, az miért vált ki eszelős dühöt a másik oldalon ? Elborult az agyuk ? Miért jó, hogy emberek szenvednek, és halnak meg egy értelmetlen háborúban...
balbako_
2023. május 01. 07:21
És erről Orbánnal is egyeztetett. (Nagy méreg a nemzetközi FOS-nak)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!