Ismét akcióban a klímaaktivisták: ezúttal a genfi repülőtér bénult meg miattuk

2023. május 23. 18:04

Vasárnap a római Trevi-kút vizét festették feketére.

2023. május 23. 18:04
null

Rövid időre megbénult a légi közlekedés a genfi repülőtéren kedden, miután a Greenpeace környezetvédelmi szervezet felhívására mintegy száz klímaaktivista a magánrepülőgépek betiltását követelve elfoglalta az európai üzletirepülőgép-kiállítás és iparági konferencia számára fenntartott egyik futópályát.  A Reuters hírügynökség jelentése szerint a sárga mellényben, transzparensekkel tiltakozó aktivisták

a futópályán lévő repülőgépek elé telepedve megakadályozták, hogy a potenciális vásárlók a fedélzetre szálljanak,

miközben a biztonsági szolgálat munkatársai igyekeztek őket kiszorítani a helyszínről. A Keystone-SDA hírügynökség helyszíni tudósítása szerint néhány aktivista egy repülőgéphez láncolta magát. 

A Greenpeace felhívása szerint az emberek egy százaléka tehető felelőssé a légiközlekedési ágazat károsanyag-kibocsátásának mintegy feléért, a magánrepülőgépek utasonként 5-14-szer több szén-dioxidot bocsátanak ki, mint a kereskedelmi járatok.  

ami a kétszerese egy afrikai ember által évente átlagosan belélegezett mennyiségnek” – jelentette ki Klara Maria Schenk, a Greenpeace közlekedési kampányfelelőse.   

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Royce2.0
2023. május 24. 14:59
A magam szerény eszközével én is küzdök a széndioxid-kibocsátás ellen: Széndioxid bebocsátással, amelyet bor és dihidrogén-oxid kíséretében teszek :DDD
Brandon the great Negro
2023. május 24. 09:36
Nem vagyok vele népszerű de nekem kedvemre való, hogy nőnek a repülőjegy árak, már most elviselhetőbb a repülőtereken a tömeg összetétele. Remélem nem áll meg a folyamat. Az üzleti célú repülést békén kellene hagyni az legalább produktív.
Ergit
2023. május 24. 09:20
Nem a repteret kell megbénítani, mert azzal csak emberek ezreinek okoznak komoly problémát! Még ki is rugnak dolgozókat, mert a részvényesek osztalékát valahogy fedezni kell majd! Hanem az embereket és a cégeket kell felvilágosítani, miért káros a sok repülés. És ez nem megy egy nap, egy év, de egy évtized alatt sem!!!! Több, mint 100 éve van repülés, azt nagymértékben lecsökkenteni talán 50 év alatt lehet.
röviden
2023. május 23. 23:49
Egy magánrepülőgép egyetlen óra alatt akár egy tonna szén-dioxidot is kibocsáthat, ami a kétszerese egy afrikai ember által évente átlagosan belélegezett mennyiségnek”. Az afrikai ember fotoszintetizál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!