Csoportelsőként negyeddöntőbe jutott a magyar női kosárcsapat

2023. június 18. 17:18

81-75-ös győzelmet arattak a címvédő Szerbia felett.

2023. június 18. 17:18
null

A magyar női kosárlabda-válogatott 81-75-ös győzelmet aratott a címvédő Szerbia felett vasárnap az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, Ljubljanában, ezzel megnyerte csoportját, és közvetlenül bejutott a negyeddöntőbe.

Székely Norbert együttese a félidőben még öt pontos hátrányban állt, ám a fordulás után jött a fordulat, és a 21 ponttal és 11 lepattanóval záró Kiss Virág vezetésével fordított és hat ponttal győzött. A D jelű négyes megnyeréséhez öt pontnál nagyobb különbségre volt szüksége a csoportkört két sikerrel és egy vereséggel záró csapatnak.

A nyolc közé jutással az olimpiai selejtező kivívásához is közel került a magyar válogatott,

mivel az Eb-ről az első öt csapat – ha a franciák köztük vannak, akkor a hatodik is – utazhat majd kvalifikációs tornára.

Az együttesre három szünnap vár, mivel a negyeddöntőket csütörtökön rendezik meg Ljubljanában.

(MTI)

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Sportsikerek hétvégéje

Szombaton az U20-as vízilabdásaink lettek világbajnokok. Ugyancsak a szerbek felett arattak 12-7-es győzelmet.

Nyitókép: M4 Sport Facebook-oldala

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2023. június 18. 22:20
Stadionozás nélkül egy aprócska megjegyzés. Érdekes, róluk nem olvashattunk annyit mint az agyonsztárolt fociról, igaz ők nem annyira "gazdagok" és a hiúság sem tartozik a fő jellemzőjükhez.
brekker
2023. június 18. 19:56
Ezt szeretem, amikor a végén kiélezett helyzetben mi nyerünk! Tulajdonképpen egyszerre két meccset. Egy kosáron múlt, mint a törökök elleni meccs is, visszakaptuk, amit korábban elvett tőlünk a sors. Egyre többször bírjuk a sportban a végjátékot, lassan levehetjük a folyton sötét szemüvegünket.
röviden
2023. június 18. 19:19
Másfél centerrel ez több, mint bravúr.
Senior
2023. június 18. 18:23
Ehhez nagy elismerés, de... Mi a bánat történt Sopronban? Mondja el valaki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!