Erdogan harmadik alkalommal is letette az államfői esküt

2023. június 03. 15:13

Recep Tayyip Erdogan 2014 óta Törökország államfője.

2023. június 03. 15:13
null

Az újraválasztott török elnök, Recep Tayyip Erdogan szombaton letette az államfői esküt a török parlamentben, és ezzel megkezdődött harmadik elnöki ciklusa.

Az államfőválasztás május 28-i második fordulóját, és így magát az elnökválasztást

Erdogan a szavazatok 52,18 százalékával nyerte meg.

A szombati eskütételt megelőzően a Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) kiállította Erdogan számára a megbízólevelet, amelyet Devlet Bahceli ügyvivő házelnök, az Erdogan vezette kormánypárttal szövetséges, nacionalista Nemzeti Mozgalom Pártja (MHP) elnöke adott át az újraválasztott vezetőnek.

Erdogan 2014 óta Törökország államfője. Korábban – 2003 és 2014 között – az ország miniszterelnöke volt. A köztársasági elnök felhatalmazása öt évre szól.

(MTI)

***

***

Nyitókép: Emin Sansar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2023. június 04. 13:46
Dicsőség a Pasának. A szavazoi lenyomták a CIA emberét-mint a muzsik a Lenin bélyeget (ami azért nem ragadt,mert a képes felét köpték.) Victoria Nudelmann a "Kilincsoglut" (kb) akarta.
LancelotDuLac
2023. június 04. 10:14
"Erdogan harmadik alkalommal is letette az államfői esküt" Be is szakadt a lira, és 80%-ra ugrott az infláció - mint Magyarországon Orbánnal.
salamonhihii
2023. június 03. 19:53
Megjött Erdogan apuci kedvenc tanítványa ,hogy örül egymásnak a két "hero!"...keblemre cucu..höhöö.. Csókot! Jó messzire kell menni "barátokért,...itt már nincs ember aki szóba állna ezzel a gyökérrel. Ne kockáztasson még egyszer, maradjon most már ott végleg. A törökök imádják a 85 %-os infláció Orbán Viktor egyedül képviselte az uniót, mert ő az unió vezető embere. Most mondta be az M1.höhööö... A s.aros gumicsizma párja is az... Így már teljesen biztos ,a törökök nem kerülhetnek be az EU -ba höhöö
világbéka
2023. június 03. 18:21
Az amerikai megszálló hadsereg három héttel azután, hogy a háború sújtotta országban 7,7-es erősségű földrengés pusztított, újraindította olajcsempészést Északkelet-Szíriában A Fehér Ház tisztviselője kiemelte, hogy a Washington által ellenőrzött terület „Szíria gazdasági erőközpontja, tehát ahol a szénhidrogének vannak - valamint a mezőgazdasági központ”. A The Cradle vizsgálata szerint hetente több tucat tartálykocsi halad át illegális átkelőkön Irak és Szíria között amerikai harci gépek vagy helikopterek által kísért konvojokban. A térségben élő pásztorok megerősítik ezeket az állításokat, mondván, hogy a szíriai olajat az iraki Kurdisztán régió (IKR) fővárosában, Erbilben található Al-Harir katonai telephelyre szállítják, amely régió a nyugati és izraeli kémügynökségek „csomópontjaként” ismert. Tavaly augusztusban a szíriai külügyminisztérium azt állította, hogy a szíriai válság 2011-es kezdete óta az ország olaj- és gázágazatának az amerikai intézkedések következtében elszenvedett veszteségei elérik a 107 milliárd dollárt. Az e hónapban Szíria északnyugati részén pusztító földrengést követően az USA kénytelen volt ideiglenesen feloldani az országgal szembeni egyoldalú szankciókat, amelyek akadályozták a segélyek eljuttatását az érintett területekre. Ugyanazon a napon, amikor az amerikai csapatok kicsempészték az országból a legutóbbi szíriai üzemanyag-konvojt, Ned Price külügyminisztériumi szóvivő sürgette a nemzetközi közösséget, hogy a Szíriának nyújtott humanitárius segítségnyújtás ne járjon együtt a kapcsolatok normalizálódásával Bassár el-Aszad elnök kormányával. https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20230301-az-usa-a-foldrengesek-utan-folytatja-a-sziriai-olajlopasokat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!