Elfogták a migránsokra támadó kalózokat

2023. július 31. 17:58

Négy tunéziai állampolgár került rendőrkézre.

2023. július 31. 17:58

Elfogtak négy tunéziai állampolgárt Olaszországban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy migránsokat szállító bárkákat fosztogattak a Földközi-tengeren – közölték az olasz hatóságok a The Guardian című brit napilap hírportáljának jelentése szerint. A nyomozók szerint a négy férfi kifejezetten Európába tartó bárkákat szemelt ki, majd ezeket más hajók segítségével a nemzetközi vizeken tartóztatta fel Tunézia partjai előtt, 

kifosztva az utasokat, elvéve mobiltelefonjaikat, pénzüket és egyéb értékeiket. 

A szemtanúk beszámolói szerint a késekkel felfegyverkezett bűnözők a bárkák motorjait is elvitték, sorsukra hagyva a tengeren hánykódó migránsokat.

Még a hajók motorjait is ellopták

Salvatore Vella, a szicíliai Agrigento főügyésze szerint a hatóságok arra figyeltek fel, hogy egyre több bárkának tűnt el a motorja. „A bizonyítékok egybevágtak azzal, amit a menedékkérők tanúvallomásukban mondtak nekünk, hogy tunéziaiak támadtak rájuk és vették el tőlük a hajtóműveket” – mondta. Az olasz rendőrség szerint a halászhajón legalább 

három bárka motorját, több száz euró készpénzt és több tucat mobiltelefont találtak meg. 

Az olasz hatóságok a Montego Bayben született tengerjogi egyezmény alapján léphettek fel a nemzetközi vizeken működő kalózokkal szemben.

(MTI)

Nyitókép: Ben Stansall / AFP

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muki46
2023. augusztus 02. 22:57
Miért fogták el őket? Csak jót tettek.
Bitrex®
2023. július 31. 20:22
Ez is a játék része. Ugyanazok az embercsempészek, akik kiviszik őket a nyílt tengerre, később kalózként visszaveszik a csónakmotorokat, mert kell a következő fuvarhoz. Motor nélkül meg biztos felveszik őket az ott cirkáló NGO hajók.
Zolotarjov
2023. július 31. 19:40
Meg kell egyezni a kalózokkal. Amennyi migrit begyűjtenek, és partra tesznek Afrikában, annyiszor ötezer euro üti a markukat..
röviden
2023. július 31. 18:36
Csak egy régi szép, többévszázados hagyományt elevenítettek fel. Nemsokára újranyithatják a hírhedt tuniszi rabszolgapiacot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!