Újabb sikert ért el az ukrán légierő, legalábbis az ukrán légierő szerint

2023. július 18. 18:49

Mint közölték: a légvédelem az összes rakétát, továbbá 31 támadó és egy felderítő drónt semmisített meg.

2023. július 18. 18:49
null

Az orosz erők keddre virradó éjjel hat Kalibr típusú robotrepülőgéppel és 36 Sahíd önmegsemmisítő drónnal támadtak délről, a légvédelem az összes rakétát, továbbá 31 támadó és egy felderítő drónt semmisített meg – közölte az ukrán légierő sajtószolgálata.

A Kalibr rakétákat a légierő előzetes információi szerint az Admiral Essen orosz fregattról, a drónokat pedig a megszállt Krím félszigeten található egyik kísérleti telepről indították.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka a Telegramon megerősítette, hogy az orosz hadsereg a Harkiv megyei Kupjanszk felé összpontosította fő erőit, de az ukrán katonák tartják a vonalat, a donyecki régióban lévő Bahmuthoz pedig az oroszok tartalékokat helyeztek át.

„Az ukrán erők továbbra is keleti irányban hajtanak végre feladatokat. A helyzet súlyos, de ellenőrzött” – jegyezte meg a parancsnok. A BBC-nek nyilatkozva – amelyből az Ukrajinszka Pravda hírportál idézett – Szirszkij elmondta, hogy az amerikai kazettás lőszerek már megérkeztek Ukrajnába, és néhány napon belül készen állnak a bevetésre. A hírportál hozzátette, hogy sajtóértesülések szerint Bahmutnál tervezik bevetni őket.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tuners
2023. július 18. 21:10
Elég karakteres “elfogásokat” csinálnak. Bár szigorúan tiltva van, de Odessza NEM kijev, szóval ez alkalommal elég son felvétel szivárgott ki beérkezésekről. https://t.me/DDGeopolitics/73639 példának egy, érdekes elfogási technika amikor a felszínen robban szét az “elfogott” rakéta. De van videó három geránról is, egymás után, ugyanarra a célpontra, még másodlagos robbanások is voltak? Azok voltak a légvédelmek, megsemmisíteni a már beérkezett drónokat? Fene sem érti ezt, mert bár kijevnek feltétel nélkül hiszek (…NEM) a szememnek jobban. Most akkor mi van?!
dedi
2023. július 18. 20:55
Fogy a ruszki, a tábornokok már 70 éves korig behívható. "Az orosz parlament alsóháza kedden 5 évvel megemelte a katonai rendfokozattal rendelkező tartalékosok szolgálati idejének felső korhatárát. A legmagasabb rendfokozatokkal rendelkezők a 70. életévig hívhatók be szolgálatra, más főtisztek esetében az életkorhatárt 65., valamint az alacsonyabb rendfokozatoknál 60., illetve 55. életévben határozták meg."
connorj
2023. július 18. 18:55
🤩🤩🤩
mandala
2023. július 18. 18:54
VISSZAFOGLALTAK EGY POCOKTÚRÁST, VAGY LELŐTEK EGY PAPÍRREPÜLŐT?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!