„A Facebooknak fontosabb a vállalati profit, mint az emberek biztonsága” – élesen bírálta a platformot a kanadai kormányfő

2023. augusztus 21. 21:38

„Eljött az ideje, hogy többet várjunk el az olyan vállalatoktól, mint a Facebook, amely dollármilliókat keres a kanadai felhasználóin” – mondta Trudeau.

2023. augusztus 21. 21:38
TRUDEAU, Justin

A Facebooknak fontosabb a vállalati profit, mint az emberek biztonsága” – mondta hétfőn Justin Trudeau kanadai kormányfő a kanadai erdőtüzek idején blokkolt hírek kapcsán a Prince Edward-szigeten tartott sajtótájékoztatóján hétfőn.

Trudeau „felfoghatatlannak” nevezte a Facebook anyavállalata, a Meta tevékenységét sajtótájékoztatóján. Elmondása szerint „a Meta augusztustól a kanadai lakosság számára kulcsfontosságú híreket blokkolt a felületein, pedig a naprakész információk kulcsfontosságúak egy válsághelyzet idején”.
Nem ez az első bírálat Trudeau részéről a Meta felé, amely azért blokkolja a hírek megosztását Kanadában, mert 

a kanadai parlament törvényt fogadott el arról, hogy a közösségi médiavállalatoknak fizetniük kell a tartalmat előállító sajtóorgánumoknak.

A kormányzó Liberális Párt miniszterei a múlt héten meggondolatlannak és felelőtlennek nevezték a hírek blokkolását. Az erdőtűz elől menekülők közül többen arra panaszkodtak, hogy emiatt nem tudtak megosztani fontos információkat a tűzzel kapcsolatban.

„Eljött az ideje, hogy többet várjunk el olyan vállalatoktól, mint a Facebook, amely dollármilliókat keres a kanadai felhasználóin” 

– mondta Trudeau.

A Meta egyelőre nem reagált a kormányfő szavaira.

A cégóriás szóvivője korábban már felhívta a figyelmet arra, hogy a kanadai felhasználók továbbra is hozzáférhetnek a szükséges információkhoz a hivatalos kormányzati csatornák és a mentőszolgálatok közösségi felületeken megosztott híreihez. A Facebookon emellett a „Safety Check” funkciót is aktiválták, amellyel a felhasználók megoszthatják a közösségi felületen, hogy biztonságban vannak.

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. augusztus 22. 18:42
🇨🇦 https://m.youtube.com/watch?v=8Z1eMy2FoX4 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 SZÉPORSZÁGOTOKVANMEGLESZMAJDÖTVENÉVMÚLVAHAADÉLISZOMSZÉDAITOKFELBASSZÁKKÍNÁT????????????????
Temeráf
2023. augusztus 22. 17:13
Életemben nem voltam a facebook-on és mégis lekövet! Duck duck go kereső folyamatosan elkapja! Az egészet ki kéne tiltani az országból
remi
2023. augusztus 22. 11:05
Jajjistenem, a legszélsőlibtard legszélsőwoke ikon ekézi a cukorsüveghegyit. Hol adják a kávét?
Ergit
2023. augusztus 22. 08:04
Túró Trudó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!