Annyi áldozatot szed az ukránok soraiban ez az orosz taktika, hogy a védelmi miniszter segítséget kér

2023. augusztus 14. 11:28

Nem tudják megtisztítani a frontot – mondta Olekszej Reznyikov.

2023. augusztus 14. 11:28
Military mobility of the Ukrainian Army in the direction of Klishchiivka

Ukrajna a föld legaláaknázotabb országa, kritikus az aknamentesítő személyzet és felszerelés hiánya – fogalmazott Olekszej Reznyikov védelmi miniszter. A Guardiannek nyilatkozó ukrán politikus szerint előfordul, hogy négyzetméterenként öt aknát találnak csapatok. Elmondása szerint nincs elegendő utász ahhoz, hogy előrenyomuljanak az ezer kilométeres frontvonalon, akik meg próbálják hatástalanítani az aknákat, azokra folyamatosan tüzelnek az oroszok. 

Reznyikov azt mondta: azon országok, amelyek nem akarnak halált okozó felszerelést küldeni Ukrajna számára, ez remek lehetőség, hogy legalább aknamentesítő felszereléssel ellásák Kijevet. A védelmi miniszter Japánt említette példának. 

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / AFP. Illusztráció.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuperszig
2023. augusztus 15. 10:06
Próbálják meg az amcsiknál megtalálni a szakértelmet. Telepítésben ők a legmenőbbek, talán tudják, hogyan kell megsemmisíteni. Mehetnének páran a román tengerpartra is, mert a telepített aknáikat már ott löki partra az áramlat. A nagy amcsi és angol hadvezérek megint csak a makettasztalon játszadoznak.
alenka
2023. augusztus 14. 17:39
Oroszok kaszálnak helyettük,mentik az árvákat....szedik az aknákat....és később még kecsapoljak a mocsarakat....akkor az ukránok mit tesznek,persze,a drogozás mellett ...????
Marco Polo
2023. augusztus 14. 17:19
Az ukrán nép mikor eszmél rá, hogy ebben a háborúban csak veszíthet, akkor is ha sikerül visszaszerezni e az összes területét.
Dixtroy
2023. augusztus 14. 16:51
Nem bírtok az oroszokkal? Békét kéne kötni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!