Elárulta Kadirov, miért kellett meghalnia Prigozsinnak

2023. augusztus 27. 11:59

Egészen pontosan körülhatárolta a Wagner-vezér halálának okát a hadvezér.

2023. augusztus 27. 11:59

Ramzan Kadirov pár órája hosszas Telegram-posztot tett közzé, melyben „személyes jóbarátjáról,” Jevgenyij Prigozsinról emlékezik meg – szúrta ki vasárnap a Portfolio. Mint a lap fogalmaz: a csecsen hadúr a poszt nagy részébenegyértelműen méltatja a néhai zsoldosvezért, olyanokat ír róla, hogy Prigozsin „teljes szívből segített” az embereken, meg hogy „sok hasonlóság volt” köztük.

Prigozsin haláláról

A bejegyzés ezt követően a Portfolio szerint fordulatot vesz, és Kadirov a Wagner korábbi vezérének haláláról is beszél.

„Jevgenyij Viktorovics nagyon aktív volt a kora ellenére és nemzeti szinten fontos ember volt. Mostanában viszont nem látta, vagy nem akarta látni, mi történik az országban.

Megkértem, hogy tegye félre a személyes ambícióit a nemzeti érdek nevében. Minden mást később lehetett volna rendezni. De nem, ő ilyen volt,

Prigozsin, egy acélos karakter, aki azonnali eredményeket akart” – idézi Ramzan Kadirovot a lap. A csecsed hadúr szerint Prigozsinnak jelentős szerepe volt az ukrajnai „különleges műveletben” és halála „veszteség az egész nemzetnek.”

A Portfolio szerint ezt követően

Kadirov ezt követően lényegében elismerte, hogy Prigozsin azért halt meg, mert túlságosan ambiciózus volt, vagyis az orosz elit, legyen ez Vlagyimir Putyin vagy bárki más, megtorlást hajtott végre a néhai zsoldosvezér ellen.

A lap szerint a csecsen hadúr „szinte egyértelműen kimondja, hogy a Wagner-vezér lázadozása vezette a sírba őt és a zsoldosbrigád többi vezetőjét”.

Mint a Portfolio fogalmaz: „Kadirov azt természetesen már nem fejti ki, hogy Prigozsinnak pontosan milyen ambíciói voltak, ezt valószínűleg most már soha nem tudjuk meg”. MInt írják: „amíg életben volt, Prigozsin többször is utalt rá, hogy egy Oroszország által megszállt Ukrajna vezetője akar lenni, lázadása pedig az orosz védelmi minisztérium vezetőinek elmozdítását célozta”.

 

Nyitókép: Said Tsarnaev / Sputnik / AFP

 

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. október 01. 11:16
putykó rajongóknak INGYEN OROSZ RULETT! Körönként METILES VODKA GRÁTISZ!
kulszek
2023. augusztus 27. 22:33
Mandi: " A csecsed hadúr..." Na így jár aki gondolkodás és alapos átdolgozás nélkül vesz át anyagot a Portfolio-tól.
László Zoltán
2023. augusztus 27. 22:21
Reméljük, hogy ez a másik tömeggyilkos patkány is megy a levesbe hamarosan! Értetlenkedőknek írom, nézzetek utána, hogy ki ez az ember és ne az oroszhirekponthu-n.
falcatus-2
2023. augusztus 27. 19:22
kiss.istvan770 2023. augusztus 27. 15:05 Kadirov is csak feltételezget. Én is: Ha oroszok intézték el, akkor a reguláris hadsereg vezetői is lehettek, amiért veszélyeztette a pozíciójukat..." milyen pozíciókat tudott volna veszélyeztetni és hogyan egy már sereg nélküli fogatlan oroszlán?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!