Elon Musk fontolóra vette a Starlink Ukrajnából való kivonását miután „nagyszerű beszélgetése volt Putyinnal”

2023. augusztus 22. 13:32

A Tesla tulajdonosa ezzel a lépéssel komoly kommunikációs problémát okozhatott volna Ukrajnának.

2023. augusztus 22. 13:32
MUSK, Elon

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, Elon Musk amerikai milliárdos egyik vállalata, a SpaceX Starlink műholdas internetes terminálokat küldött Ukrajnának, hogy segítse a kommunikáció fenntartását. 

Júniusban a SpaceX, a Tesla és az újonnan átnevezett X (korábban Twitter) tulajdonosa arról beszélt, hogy a műholdas internetszolgáltatás Ukrajna katonai kommunikációjának gerince.

Pár hónappal korábban Musk belengette, hogy leállítja a szolgáltatást, amivel komoly kommunikációs problémákat okozott volna az ukrán hadseregnek. A The New Yorker hétfőn megjelent cikkében rávilágít, hogy a milliárdos azért fontolgathatta a szolgáltatás megszüntetését, mert aggódott, hogy Moszkva nem nézi jó szemmel a Starlink részvételét. 

Azt mondta, azután kezdte fontolgatni ezt a lépést, hogy „nagyszerű beszélgetést folytatott Putyinnal”.

Az USA nem örült Musk bejelentésének, és igyekeztek meggyőzni, hogy vesse el ezt az ötletet, ami végül sikerült is. 

A Starlink műholdakat harctéri kommunikációra, hírszerzésre, valamint drón- és tüzérségi csapások koordinálására használják.

Júniusban a Pentagon közölte, hogy megállapodást kötött a SpaceX-szel a Starlink ukrajnai működésének fenntartásáról, de a megállapodás feltételeit nem hozta nyilvánosságra.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolt196969
2023. augusztus 23. 10:32
Zsidó!!!!!!
Reszelő Aladár
2023. augusztus 22. 20:39
Most hogy megvan a Pentagon szerződés, megvan ki fizeti a számlát most és nyilván a jövőben is. De legalább tudjuk, hogy Ukrajna mennyire önerőből küzd. Külföldi pénzből, külföldi fegyverekkel, külföldi érdekekért, külföldi tulajdonért a saját vérével. Amit visszaszereznek az sem lesz az övék.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. augusztus 22. 18:55
az oroszok tök hülyék, hogy nem kapkodják le musk műholdjait - az nem usa tulajdona az magán
Lord Vader
2023. augusztus 22. 15:04
Még mindig beszopjuk ezt a Musk-féle baromságot? Egy kapitalistának a tőke számít, nem az elvek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!