Hoppá: eltörlik egy amerikai egyetemen a „Gender Studies” programot

2023. augusztus 11. 16:15

Harminc éve volt az egyetemen Gender Studies, egészen idáig.

2023. augusztus 11. 16:15
null

A New College of Florida kuratóriuma arra utasította a vezetőséget, hogy szüntesse meg a Gender Studies programot – írja a USA Today. A testület csütörtöki ülésén 7-3 arányban támogatta Christopher Rufo kurátor indítványát, amely utasítja az elnököt, hogy lépjen a program megszüntetése érdekében. Rufo maga egyébként úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban az X-en, hogy ők lettek az első

Mi vagyunk az első állami egyetem Amerikában, amely elkezdte visszaszorítani a queer elmélet és a gender áltudományok behatolását a tudományos életbe”.

A New College nemi tanulmányok programja, bár saját kurzusokat kínál, több más szakot is magába foglal, amelyeken választható kurzusok is vannak, például antropológia, biológia és szociológia. Bill Galvano főtanácsos tisztázta, hogy a szavazás csak a folyamatot indította el, amelynek során felveszik a kapcsolatot a kormányzótanáccsal, és megvizsgálják a programban részt vevő oktatókkal kötött kollektív szerződést.

A New College-ban 1995-ben hozták létre a Gender Studies programot, és egy adott évben körülbelül nyolc hallgatót fogad, és több tucatnyian vesznek fel olyan Gender Studieshoz köthető kurzusokat.

Nyitókép: Borough of Manhattan Community College.

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. augusztus 23. 13:42
Bidé beveti a Nemzeti Gárdát..:)
Dixtroy
2023. augusztus 21. 07:43
Jobb később, mint még később.
Reszelő Aladár
2023. augusztus 14. 10:29
Próbálom értelmezni a fenti ábrát. De mivel nem végeztem ilyen tudományokat, így képtelen vagyok rá. Ha pedig feltételezzük, hogy a megértéséhez fokozatot kell szerezni a gendertudományokban, akkor talán az is kimondható, hogy a világ 99,99%-ának ez szintén éretlmezhetetlen. Vagyis most akkor megint a 0,01% próbál magának kikövetelni valamit, persze liberális-demokratikus módon.
nnjohn
2023. augusztus 12. 08:40
Érdekes, csak a NORMALITÁS "emblémáját" nem látom a fenti gender-rajzok között.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!