Nem állnak le: negyedszer is vádat emeltek Donald Trump ellen

2023. augusztus 15. 07:10

Az Egyesült Államok volt elnöke eddig mindent tagadott.

2023. augusztus 15. 07:10

Donald Trump egykori amerikai elnököt azzal vádolják, hogy megpróbálta felülbírálni Georgia államban a 2020-ban elszenvedett választási vereségét. A Fulton megyei esküdtszék által kiadott 41 vádpontból álló dokumentumban a zsarolás is a vádak között szerepel ellene, és 18 másik személy ellen – írta a BBC.

A lap hozzátette, hogy az idén már negyedik alkalommal vonják Trumpot büntetőeljárás alá. Az Egyesült Államok volt elnöke 

eddig minden esetben tagadta a vádakat.

Mint ismer, Fani Willis Fulton megyei körzeti ügyész 2021 februárjában indított nyomozást Trump és társai elleni a választásba való beavatkozással kapcsolatos vádak miatt.

A vádlottak listáján szerepelt többek között Trump hajdani ügyvédje, Rudy Giuliani, a Fehér Ház volt kabinetfőnöke, Mark Meadows, a Fehér Ház korábbi ügyvédje, John Eastman és az igazságügyi minisztérium egykori tisztviselője, Jeffrey Clark.

A vád szerint a fenti személyek és mintegy további tucatnyi érintett „tudatosan és szándékosan csatlakoztak egy összeesküvéshez, amelynek célja a választások kimenetelének törvénytelen megváltoztatása volt Trump javára” – idézte a BBC.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lapostúna
2023. augusztus 15. 20:44
Ez b@ssza meg egy vicc!🤬 Trump avatkozik bele más állam dolgába?! Akkor Bidenék mit csinálnak? Ugye arra mindenki emlékszik, hogy azért tiltották le Trump X (Twitter) fiókját mert azt mondta Bidenre, hogy túl öreg és nincs abban az állapotban elnök legyen.
konyvtaros-0
2023. augusztus 15. 17:54
Virag ur sem szervezhetne jobban ezt az ugyet mint az adott ugyeszek..
falcatus-2
2023. augusztus 15. 11:43
Ergit pipa89 2023. augusztus 15. 10:26 JFK sem volt jó elnök, az apja pedig egy gonosztevő volt, Esetleg egyet a gonosztettei közül ?
Ergit
2023. augusztus 15. 10:22
Trump a kirakatban van, ráadásul sokan inkább Őt látnák, mint Bidét következő elnökként. Csakhogy, annyira fokuszálnak a Bidé mögött álló hatalmak Trumpra, hogy a többi jelölttel nem foglalkoznak, de az emberek számolnak velük, emlékeznek rájuk. És minden ellenjelöltet nem perelhetnek be, nem állíthatnak félre, mert a végén polgárháború lesz az USA-ban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!