Potenciális vásárlók vagy szerelők? Három elmélet arról, hogy jutott fel a bomba Prigozsin gépére

2023. augusztus 25. 10:56

Biztosat egyelőre nem tudunk a szerdai eset körülményeiről.

2023. augusztus 25. 10:56
null

„Nem részletezett javítás miatt csúszik az indulás és várni kell” – erről posztolt Jevgenyij Prigozsin magángépének utaskísérője, a korábbi cikkünkben emlegetett Krisztina Raszpopova.

Nem tudni, hogy ez alatt a javítás alatt csempészték-e be a bombát a magángépre, vagy korábban, mindenesetre egyre biztosabb, hogy a fedélzetre felvitt robbanószer okozhatta a Legacy zuhanását, nem pedig légvédelmi rakéta.

A javítás alatt felvitt bomba mellett két további elmélet látott napvilágot az orosz Telegram-csatornákon az eset körülményeiről, derül ki az Infostart cikkéből. A VCSK-OGPU csatorna egy videót tett közzé, amelyen potenciális vásárlók nézik meg a gépet – augusztus 23-án, tehát a katasztrófa napján. Emellett mások szerint a repülés előtt a gép 10 napig állt, és a hangárban volt a legkönnyebb becsempészni a detonátort.

Nyitókép: képernyőmentés

 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2023. augusztus 27. 18:59
Még mindig megy a találgatás,lerágott csont!
I_Isti
2023. augusztus 25. 11:20
"hogy a fedélzetre felvitt robbanószer okozhatta a Legacy zuhanását, nem pedig légvédelmi rakéta. " -- egy olyan légvédelmi rakéta, amelyik 8 km magasságba megy fel, kb a hold túloldaláról is látszik, nemhogy a mindenkinél is ottlevő mobilka kameráján keresztül. Mivel egyik felvételen sem látszik sem a füstcsík, sem a kondenzcsík, se semmi, ami rakétára utalhatna, ezért nem bonyi rájönni, hogy nem rakéta vaolt...
Tuners
2023. augusztus 25. 11:13
Hogy jutott fel a bomba arra a gépre amiről a BBC (meg a mandiner is) már nulladik percben ítéletet hirdetett hogy lelőtték putyinvót. Most meg már ahogy múlik az idő hirtelen semmi sem biztos. Értem. Kalapáljátok csak a szegeket az újságírói szavahihetőség koporsójába, már most is úgy néz ki mint egy sündisznó. 🦔
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!