„Az állam nem gondoskodik semmiről” – egyre több ukrán fordul Zelenszkij ellen

2023. szeptember 06. 10:42

Egyre kevesebben hiszik el az állami propagandát Ukrajnában.

2023. szeptember 06. 10:42

Az ukránok egyre elégedetlenebbek az ország vezetésével, kezdenek belefáradni a háborúba – írja a Magyar Nemzet. A lap beszámolója szerint a Telegram közösségi oldalon egyre nagyobb számban vannak jelen azok a tartalmak, amelyek kritikát fogalmaznak meg Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök és a kijevi vezetéssel szemben. Számos bejegyzés szól  

a háború borzalmairól, az erőszakos mozgósításról, a hegyekben álló holttestekről, az elégedetlen és ellátmányban hiányt szenvedő, éhes és kimerült katonákról, a nyugati humanitárius segélyek szétlopásában részt vevő tiszségviselőkről. 

Az alábbi videón például egy férfi mozgósítását:

A Magyar Nemzet szerint az alternatív Telegram-csatornákkal még az ukrán hatalom sem tud semmit kezdeni, ugyanis képtelenek letiltani azokat anélkül, hogy őrizetbe ne vegyék az üzemeltetőit. A legtöbb ilyen éppen ezért külföldről működik. Több ilyen oldalon jelennek meg videók azokról a tüntetésekről, amelyeken az elhunyt, illetve eltűnt családtagjai kérik számon az ukrán vezetést. Ez egyik tüntetésen arról beszéltek, hogy a gyermekeik önkéntesen, és nem kényszersorozás útján mentek harcolni, hogy megvédjék a hazájukat, azonban az állam semmiről nem gondoskodik. 

Ilyen tüntetések az ország egész területén vannak. Hol spontán módon, hol pedig szervezetten zajlanak, de ezekről az állami média nem számol be. 

Egy ilyen tüntetés látható az alábbi videón is:

Az áldozatok száma hivatalosan hadititoknak minősül. Egyes feltételezések és a naponta megjelenő friss temetői videók tanulsága szerint, már jócskán meghaladta a 300 ezret az ukrán áldozatok száma. 

Az elmúlt napokban viszont a Kyivstar nevű telekommunikációs cég reklámjában arról beszéltek, hogy „400 ezer hős többé már soha nem válaszol a hívásokra. Küldd a köszönöm szót egy olyan hős telefonszámára, aki az örökkévalóságba távozott.” A reklámot pár perc múlva törölték, ugyanakkor a Telegramon továbbra is elérhető. 

***

Nyitókép: AFP / Handout

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. szeptember 06. 16:40
Egyetlen tökös ember sincs?
Lajoss
2023. szeptember 06. 15:45
Gávárít Mãszkvá…by mandiner.ru
luisbathhelena
2023. szeptember 06. 14:27
Itt írják hogy z ukrán gdp nőtt 2.2%-al. Mi a probléma? Jut mindenre. Hja hogy a gdp-hez csapták az összes kapott fegyvert,lőszert, segélyt, segélycsomagot? Hát van ilyen....ez olyan ukrános gdp számítás.
urban63
2023. szeptember 06. 13:44
dehogy nem, az amcsi érdekekről gondoskodik (azért is "privatizáltak", hogy minél többet felvásároljanak/csöppögjön neki is), ti csak vigyázattok meg ne hallják miket beszéltek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!