Diplomáciai botrány: Trudeau gyilkossággal vádolja az indiai vezetést

2023. szeptember 18. 22:24

A gyilkosság óriási felháborodást váltott ki.

2023. szeptember 18. 22:24
TRUDEAU, Justin

Júniusban a kanadai Brit Columbia tartományban egy templom előtt meggyilkoltak egy szikh vezetőt. A haláleset felháborodást váltott ki a vallási vezető támogatóinak körében, és fokozta a szikh szeparatisták és az indiai kormány közötti feszültséget.

A 45 éves Hardeep Singh Nijjar meggyilkolását követő felháborodás felszínre hozta azt a régóta meglévő problémát, hogy

egyes csoportok külön hazát követelnek az Indiában élő szikheknek.

Justin Trudeau hétfőn megszólalt a kérdés kapcsán – tájékoztatott a BBC. A lap arról írt, hogy a kanadai miniszterelnök szerint az indiai kormány állhat Hardeep Singh Nijjar kanadai szikh vezető megölése mögött. Trudeau azt nyilatkozta, hogy a kanadai hírszerzés erősítette meg ezt a korábbi feltételezést. Állítása szerint a G20-ak találkozóján többek között erről is beszélt Narendra Modi indiai miniszterelnökkel.

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. szeptember 19. 14:01
Nyálnyilas csillagkép
ujujuj
2023. szeptember 19. 11:47
És ez még csak mind semmi, mert még buzijogok sincsenek Indiában !!!4! Ennél már csak egy rosszabb ország van, Magyarország, ahol a patás miatt mindenkinek folyik a könnye.
zatoicsi
2023. szeptember 19. 09:12
Mihaszna tökfilkók, Karigerik korát éljük.
Ergit
2023. szeptember 19. 08:34
Indiai polgárháborút akar kirobbantani? Ha nem, akkor miért mond ilyeneket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!