Döntött az USA: hiába várnak az ukránok ATACMS rakétákra

2023. szeptember 22. 07:08

Ráadásul a kazettás bombák érkezése is kérdésessé vált.

2023. szeptember 22. 07:08

Egy amerikai tisztviselő szerint az ATACMS nem lesz része az Ukrajnának szánt amerikai csomagnak, amelyet a pénteki nap folyamán jelentenek be – olvasható a Sky News cikkében. Amanda Sloat, a Nemzetbiztonsági Tanács Európáért felelős vezető igazgatója az MSNBC-nek elmondta, hogy a nagy hatótávolságú rakétarendszerek nem fognak Kijevbe kerülni, annak ellenére, hogy a héten egyre többen beszéltek erről. Arra a kérdésre, hogy miért nem kerülnek be a csomagba, azt nyilatkozta: 

Nem fogom megelőzni a hivatalos kormányzati nyilatkozatokat.

Maga Biden elnök úr mondta, hogy az ATACMS nem került le az asztalról, de ezt nem fogjuk bejelenteni” – jelentette ki Sloat, aki azt sem volt hajlandó elárulni, hogy küldenek-e még több kazettás bombát.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: STR/ AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2023. szeptember 22. 19:02
"President Joe Biden has told his Ukrainian counterpart, Volodymyr Zelenskyy, that the United States will provide a small number of long-range missiles to aid the war with Russia, three U.S. officials and a congressional official familiar with the discussions told NBC News on Friday. The officials, who were not authorized to speak publicly, did not say when the missiles would be delivered or when a public announcement would be made. " ( https://www.nbcnews.com/news/world/russia-ukraine-war-atacms-biden-zelenskyy-long-range-missile-rcna116876 )
Palatin
2023. szeptember 22. 12:28
Ez a háború tele van veszélyekkel, de történelmi lehetöségekkel is. Az biztos, hogy valamilyen jelentös fordulatot fog hozni. Az USA ettöl a háborútól remélte (reméli?), hogy végleg leszámolhat Oroszországgal. Ezért olyan fontos nekik, ezért ámogatják Ukrajnát a végletekig. De ez a HELYZETNEK CSAK AZ EGYIK OLDALA, amit mindenki lát. De van egy másik oldala is a történetnek, ami nem teljesen nyilvánvaló, de nagyon fontos és lassan de biztosan alakul. Kina ugyancsak ebben a háborúban látja a lehetöségét annak, hogy az USA-val szemben komoly politikai elönybe kerülhet. Ennek a jelei nyilvánvalóak, bár nem nagyon feltünöek, mert a kinaiak diplomáciája nem látványos, de hatékony. A kinai elnök újabban nem vesz részt semmi olyan nagy rendezvényen (ENSZ közgyülöés, G20, G7) ami szerintük az amerikaiak szekerét tolja. Feltehetö, hogy elöbb-utóbb kilépnek az ENSZ-böl és új világszervezetet alakítanak. Taivant majd akkor kebelezik be, amikor az USA a tölük kapta jobbegyenes miatt kába lesz
drogqueen
2023. szeptember 22. 11:13
Ez pont olyan színjáték, mint a lengyelek nem szállítanak fegyvert című... Egyébként az é-koreai fegyverszálkítás miért nem zavarja a fideszest? Mert erkölcsi szarkupacok.
mitfizetsky-2
2023. szeptember 22. 11:03
Eddig mindent megkapott a zöld zsidó, ezt is megkapja egy kis színház után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!