„Isten létezik. Csak két gender van. A nyílt határ nem határ. Kizárólag a szülők dönthetnek a gyerekeik oktatásáról” – új kihívója akadt Trumpnak

2023. szeptember 03. 15:38

Mit lehet tudni az új republikánus kihívóról? Honnan jött és mit „ajánl” Vivek Ramaswamy?

2023. szeptember 03. 15:38
null

Vivek Ramaswamy nevét érdemes lehet megjegyezni. Ugyanis a gyógyszeriparból jött indiai származású üzletember nemcsak bejelentette, hogy indul a Republikánus Párt jelöltségéért a 2024-es amerikai elnökválasztáson, de egyre inkább úgy tűnik, hogy – bár DeSantis bezuhanó népszerűsége miatt – a második legnépszerűbb Republikánus jelöltté válik Trump mögött.

Legfrissebb közvélemény-kutatások
Legfrissebb közvélemény-kutatások, szeptember 2-ai állás.
Forrás: FiveThirtyEight

Trumpnak pedig két elnökjelöltség között félúton hatszáznegyvenegy évnyi börtön fenyegetésével kell megbirkóznia, így bizonyos tekintetek már más elnökjelöltet keresgélnek.

A Republikánus Párt első jelölt-választási vitájából (Trump mellett) sokak szerint Ramaswamy jött ki nyertesen, aki leszögezte, hogy nem küldene több pénzt Ukrajnának, sokkal fontosabb lenne Kínára koncentrálni, valamint gyorsan kezelni kell a migrációs válságot Amerika déli határán. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ramaswamy a Spectator szerint kitűnt a mezőnyből, a legtöbb közösségi médiában terjedő klipben ő szerepel. Energikusan beszélt, határozott volt és karizmatikus. Viszont mit lehet tudni róla? Honnan jött, mit „ajánl”?

Hindu templomba járó bevándorló gyerek, konzervatív keresztény zongoratanárral

Ramaswamy 1985-ben született az ohioi Cincinnatiban, indiai hindu bevándorló szülők gyermekeként. Édesapja mérnök, édesanyja pszichiáter. Ő maga gyakran látogatta az ohioi helyi hindu templomot, a nézeteire emellett a konzervatív keresztény zongoratanára hatott a legtöbbet. Nyaranta Indiába ment vakációzni, a középiskolát egy jezsuita iskolában végezte el.

2007-ben biológiából summa cum laude diplomát szerzett a Harvardon, ahol „pimasz és magabiztos libertariánusként” jellemezték.

2011-ben elnyerte a Paul & Daisy Soros Fellowships for New Americans ösztöndíját, amellyel a Yale jogi karára járt – Soros Pál Soros György „láthatatlan Sorosnak” is nevezett bátyja volt, egyébként.

2014-ben megalapította a Roivant Sciences nevű biotech vállalatot, amely a technológia gyógyszerfejlesztésre történő alkalmazására összpontosít, 

s dollármilliárdos vállalattá nőtte ki magát.

S mi Ramaswamy ajánlata? Hazugság szerinte a klímaváltozás elleni küzdelem, az atomenergia a jó, kulturális hidegháború zajlik az Egyesült Államokban, csak két nem van, a fordított rasszizmus is rasszizmus, valamint ugye az, hogy meg kell szüntetni az Ukrajnának nyújtott támogatást, akár azzal is, hogy átadják Oroszországnak a területeket, csökkentené emellett az Izraelnek nyújtott anyagi támogatást, valamint átengedné Tajvant Kínának, amint Amerika függetlenedni tud a tajvani félvezetőkkel kapcsolatban.

Plusz a hagyományos családmodell a legjobb iránymutató az embereknek szerinte.

Egészen pontosan, ez volt a zárómonológja az előválasztási vita során az amerikai-indiai üzletembernek:

„1985-ben születtem, és egy olyan generációban nőttem fel, ahol annyira megtanították nekünk, hogy ünnepeljük a sokszínűségünket és a különbözőségeinket, hogy elfelejtettük, hogy valójában mi amerikaiak egyformák vagyunk, akiket a közös eszmék kötnek össze, amelyek 1776-ban mozgásba hozták ezt a nemzetet. És ez a mi pillanatunk, hogy újjáélesszük ezeket a közös eszméket. Isten létezik. Két gender van. A fosszilis tüzelőanyagok az emberi jólét feltételei. A fordított rasszizmus rasszizmus. A nyitott határ nem határ. A szülők döntenek a gyerekeik oktatásáról. A nukleáris család az ember által ismert legnagyszerűbb kormányzási forma. A kapitalizmus kiemel minket a szegénységből. Három kormányzati ág van, nem négy. És az amerikai alkotmány, ez a legerősebb garanciája a szabadságnak az emberiség történelmében. Ez az, ami megnyerte nekünk az amerikai forradalmat. Ez fogja megnyerni nekünk a 2024-es forradalmat is.”

 

Nyitókép: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savrena
2023. szeptember 03. 22:39
Én azt kérdezném, hogy a demek tényleg Bident akarják indítani? Vagy majd a kellő pillanatban kiveszik belőle az elemet?
Akitlosz
2023. szeptember 03. 18:18
Trumpot hiába fenyegetik. Aki a közügyektől nincsen eltiltva ő választó és választható, akkor is, ha hatszáznegyvenegy évnyi börtönbüntetést tölt. Ha pedig eltiltják a közügyektől az nyilvánvalóan politikai okból történik, úgy nem lesz tiszta a választás. Ezért ezt várhatóan nem merik megtenni, mert nagy lesz a felháborodás. A börtönből simán lehet dolgozni, az nem kifogás.
lutra
2023. szeptember 03. 18:14
Egy árja az indiai őscicilizációból megmutatja az elbutult európaiaknak, hogy mi a kultúra. Anglia után az USA-ban is. A sok műveletlen tök kommentárs még azt sem tudja, hogy a hinduk az europid rasszhoz tartoznak, pont úgy, mint mi, és az indiai civilizáció évezredekkel ősibb, mint az európai. Nem keresztény, azt biztos, de Ramaswamy nyilatkozott arról, hogy a hindu értékrendje azonos a keresztény értékekkel. Azon mekengeni az 500 éve felfedezett Amerikával kapcsolatban, hogy ott ki a migráns, meg ki nem, nevetséges.
Akitlosz
2023. szeptember 03. 18:13
Semennyi "gender" sincsen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!