Még egyszer a szegényített uránról

2023. szeptember 07. 19:32

Nem a sugárzás a probléma.

2023. szeptember 07. 19:32
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Még egyszer a szegényített uránról. Nehézfém, így súlyosan mérgező, tény. De nem a sugárzás a probléma, hanem a mérgezés.

Számoljunk: 13 Challenger és 31 Abrams fogja majd használni a szegényített urán lövedékeket, ez ugye 44 harckocsi. Ha 10/nap/harckocsi a felhasználás (biztos, hogy kevesebb), az 440 lőszer. Naponta sok tízezer tüzérségi lövedéket lő ki az orosz és az ukrán haderő. Sok millió aknát raktak le, főleg az oroszok. Ja igen, és az oroszok is rendszeresítettek szegényített urán tartalmú lőszert, bizonyára használják is.

Szóval, nem pár ezer amerikai/brit szegényített urán lövedék szennyezi el Ukrajnát, hanem a sok millió teljesen hagyományos, amit eddig kilőttek. Koszovó vagy Irak ehhez nem hasonlítható, mert sokkal tömegesebben használtak szegényített uránt az amerikaiak, például az A-10-esből is. De Szerbiából sem jött semmilyen szennyezés Magyarországra. Ezen nem aggódnék.”

Nyitókép: STAN HONDA / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. szeptember 08. 14:47
Az -amerikai- szakértők szerint tényleg nincs veszély a szegényített urán tartalmu lövedékek esetében... Állítólag az Mi-es páncélzatában is van ilyen!... -és azért nehéz őket kilőni...! márpedig abban emberek, -a saját katonáik vannak!...
Mandiner444hu
2023. szeptember 08. 13:38
Szegénységi bizonyítvány
karakter-2
2023. szeptember 08. 12:54
"Depleted uranium (DU) is a chemotoxic and radiotoxic heavy metal and is classified by the International Agency for Research on Cancer (IARC) as a group I carcinogen (limited evidence in humans and sufficient evidence in experimental animals)." A szegényített urán (DU) kemotoxikus és radiotoxikus nehézfém, amelyet a Nemzetközi Rákkutató Szervezet (IARC) az I. csoportba tartozó rákkeltő anyagok közé sorolt (korlátozott bizonyítékok vannak az embereken és elegendő bizonyíték kísérleti állatokon). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7903104/ Érted Demkó? RADIOTOXIKUS!
Tehetős Totó
2023. szeptember 08. 10:19
Szegènyített uránt a szegényeket ukránnsk@ -K
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!