A brit kormány légi és haditengerészeti egységeket vezényel Izrael támogatására

2023. október 12. 20:54

A felderítő gépek már péntektől megkezdik a járőrözést a Földközi-tenger keleti térségében.

2023. október 12. 20:54

A brit kormány légi és haditengerészeti egységeket vezényel a Földközi-tenger keleti térségébe Izrael támogatására és a régió stabilitásának erősítésére – jelentette be csütörtökön a Downing Street.

A londoni miniszterelnöki hivatal tájékoztatása szerint a brit királyi légierő (RAF) Boeing P-8 Poseidon típusú – a Boeing 737-800 polgári repülőgéptípusból katonai célokra továbbfejlesztett – felderítő gépei már péntektől megkezdik a járőrözést a térségben.

Elsődleges feladataik közé tartozik a regionális biztonságot fenyegető tevékenységek – például a terrorcsoportoknak szánt fegyverszállítások – felderítése.

A légi járőröző kötelékhez csatlakozik a jövő héten a brit királyi haditengerészet flottaegysége, amely 

elsősorban humanitárius feladatok ellátására érkezik a Földközi-tenger keleti térségébe.

A brit kormány mindemellett három Merlin katonai helikoptert is a térségbe vezényel.

(MTI)

Nyitókép: AERIS FINNEY
 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. október 12. 23:09
Ritka mocsok népség ez a zsidócsicska ánglius. Hülye angolok, angol hülyék! Már ha meg van ott olyan a sok indiai, paki és nigger mellett.
CsaGaMih
2023. október 12. 22:29
Ezek valamilyen nagy-nagy gonoszságban sántikálnak. Csak nehogy eszükbe jusson átrándulni a Fekete-tengerre. Netán rázoomolva a Krímre...
Jospehe998
2023. október 12. 22:24
Otthon náluk a zsidó iskolákat zárják mert félnek a gyerekek az utcán de ők más országba mennek járőrözni… inkább otthon kellene rendet tenni először!
lájkbajnok
2023. október 12. 22:04
Nem csak pofáznak az együttérzésről, de cselekszenek is. Korrekt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!