Az EU politikája Putyin hatalmának erősödését segíti

2023. október 04. 06:22

Azt a középosztályt sanyargatják, alázzák meg, ami Putyin-ellenes.

2023. október 04. 06:22
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Nos, hogyan is segíti az EU politikája megint Vlagyimir Putyin hatalmának erősödését? Annak a középosztálynak a sanyargatásával, megalázásával, ami egyébként a leginkább Putyin ellenes, és már távozásával, vagyonának kihozatalával is segítené a mai Oroszország gyengülését. Írtam már, írok erről én is, de nem ilyen alaposan kibontva. Gratulálok, Anton.

Fontos tudni, hogy Anton szívből nem szereti a Putyin rendszert, már csak azért is, amit Belarusszal tettek, tesznek. De nem csak ezért, nagyon is személyes okból sem. Családját Lukasenka rendszere semmizte ki, (szó szerint kirabolták őket), űzte el, így kerültek Magyarországra. Ez az elűzött belorusz család hasznos tagja lett a magyar társadalomnak, itt építettek jövőt maguknak, Antonnak már öt gyönyörű gyermeke van, minket gazdagítanak.

Na ezt az utat zárja el az EU akár sok százezer távozni akaró orosz család számára. Aláztak meg már orosz művészeket, támadás van az EU-n belül az orosz kisebbség oktatása, sajtója ellen – és ez mint Putyint segíti. De ez most tényleg egy új szint. A Kreml-ben már bontották is a pezsgőt, az «ostromlott erőd» és «oroszfóbia» PR panelek hihetetlen nagy, és 100%-ig igaz segítséget kaptak.”

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. október 04. 19:38
survivor 2023. október 04. 18:29 Az eredeti változat szerint "az állami támogatásban részesülő karitatív szervezetek feladata a szociális biztonságban nem élők felkutatása és – erejükhöz mérten történő – segítése", a család és az önkormányzat után következtek a kötelezésben. A véglegesnek javaslatban a hozzátartozók és az önkormányzat után rögtön az állam jön, az állam pedig együttműködik az egyházi ill civil szervezetekkel. Az ellenzéki obstrukció ellenére elfogadta a kormánytöbbség azt az egészségügyi törvénycsomagot, amely kitenné a kórházakból a tartós ápolásra szoruló betegek egy részét, és szakápolási központokba (amik nincsenek) helyezné át őket. A Belügyminisztérium ezzel egy régi problémát szeretne megoldani, de a szakmával nem vagy alig egyeztetett javaslat több részlete is homályos még, és a hatásai sem látszanak pontosan. Igaz, a záróvita előtt pár nappal úgy írták át a szöveget, hogy csökkentették az egyházak felelősségét a szociális ellátás biztosításában.
Namond
2023. október 04. 19:33
survivor 2023. október 04. 18:29 Miért fontos a szociális törvény módosítása? A 160 oldalas salátatörvénybe elbújtatott módosítás szerint az állam ezentúl csak végső esetben segítene a rászorulókon, amikor már a család és az önkormányzat is kudarcot vallott. A módosítás azt is kimondja, hogy az egyén szociális biztonságáért elsősorban önmaga felelős, amire eddig nem volt példa. Egészen eddig az állam és az önkormányzat feladata volt ez. A Fidesz-kormányok alatt egyre nagyobb szerepet kaptak a szociális ellátásban az egyházi szervezetek. Rengeteg idős- és gyermekotthont vettek át az államtól az elmúlt években, a nevelőszülői hálózatokat pedig szinten teljes mértékben ők tartják fenn - a kormány több milliárdos felzárkóztató programjaiból. Ebből a szempontból tehát nem meglepő, hogy az egyházi szervezeteket külön is nevesítik a módosításban.
survivor
2023. október 04. 18:29
Nagy gebasz lesz Európában. Kurva nagy coresz. Ha még a szerbekbe is belekötnek....
survivor
2023. október 04. 18:28
Namond, ezt fordítsad le magyarra, lécci: "az Orbán által megtagadott szociális ellátás hálózatával"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!