Csecsemővérben

2023. október 13. 14:31

Azt hittem, hogy ez a pokoli támadás elaltatja az „ébredők” hangját, visszafogja a dogmatikus társadalommérnökök nevelési kényszerét – naiv voltam.

2023. október 13. 14:31
Petri Lukács Ádám
Petri Lukács Ádám

1.) „(…) Kering a fejemben az a gondolatfoszlány is, napok óta, de kimondani is alig merem, leírni pláne, mert ilyen pillanatokban áldozathibáztatásnak vagy ilyesminek tűnhet bármi. Szóval hogy van abban valami szimbolikus izé (a „sorsszerű” jelzőt messzire kerülöm), hogy a gázai faltól és a fal mögött izzó, rongyos, nyomorgó, gyilkos gyűlölettől alig egy-két kilométernyire tartottak goapartit a műfaj obligát neohippiánus peace-love-unity szellemében. Kövér Lászlónak erről talán eszébe jutna a hanyatló Nyugat vagy a dekadens fogyasztói társadalmak embertelen/istentelen hogyishívjákja meg egyéb ilyen baromságok. De nekem ilyesmi természetesen nem jut eszembe. Csak az, hogy hát mennyire kell ehhez, mármint a fal tövében goázáshoz (és itt a goázást tényleg tekintsük szimbólumnak) naivnak lenni? Már-már elbizakodottnak. (…)” – olvasom megrettenve egy mai publicisztikában.

Nem meri, de azért leírja, sunyin jelzi, hogy ő nem hibáztatja az áldozatokat, majd megfeddi az ártatlan bulizókat, akiket lemészároltak.

Ez az a színvonal, mint amikor együttérzünk Zsófikával, akit megerőszakoltak a Nyugati pályaudvar aluljárójában, de hát hogy lehetett olyan naiv, hogy miniszoknyában ment oda, már-már elbizakodott, hiszen köztudott, hogy ott bizony nőre éhes férfiak is járnak.

Tele a máskor oly érzékeny lapok hasonló szennyel.

2.) Olvasom lépten nyomon, hogy megrendítő, amit Izraelben látunk, hanem hát ugye ez az ára annak, hogy populista kormányt választottak. 

Tehát: kollektív felelősséget visel a demokratikus választásokon voksoló polgárok többsége azért, mert halomra ölik őket a terroristák, mivel olyanokra voksoltak, akikről úgy ítélték meg, hogy személyes érdekeiket és/vagy a népakaratot képviselik. 

3.) Amerika legpatinásabb, borostyánligás egyetemein normának számít az Izraelt orvul megtámadó terroristákkal szemben vívott háború szélsőbaloldali értelmezése, miközben ugyanezekért a terroristákért számosan tüntetnének Európa nagyvárosaiban.

Írják, nyilatkozzák – moderáltabb megszólalók, szervezetek is –,  hogy Izrael embertelenül bánik a Gázában élőkkel a hadviselés alatt.

Eközben Izrael állam felszólítja a Gáza városban élőket, hogy mielőbb hagyják el a helyszínt, mert kifüstölik onnan a terroristákat, a terroristaszervezet pedig felszólítja az ott élő palesztin civileket, hogy csak maradjanak otthon, ne törődjenek a felszólítással.

Legyen világos: egyetlen ártatlan civilnek sem lenne szabad meghalnia egy katonai konfliktusban. Minden ártatlan civil halála – függetlenül a nemzetiségétől – szükségszerűen a harcot kirobbantó terroristaszervezet felelőssége. Nem csupán azoknak a halála szárad a lelkükön, akiket meggyilkoltak, hanem azoknak a vétleneknek is a gyilkosaik, akiket a célzott válaszcsapásokban akaratlanul is elér a gazembereket irtó hadjárat.

Nem elidegeníthetetlen emberi jog terrorcselekményeket megvalósítani, terroristákat bújtatni, terroristákkal bárhogy is kollaborálni.

A terror elől menekülő, a terrort megvető palesztin áldozatok, akiket az izraeli védelmi erők egy-egy offenzíva során eltalálhatnak, ugyanolyan szívfájdító áldozatai ennek a háborúnak, mint a kerítés túloldalán meghalt civilek, s haláluk okozója is ugyanaz: az arab terrorszervezet(ek).

A fentebb megemlített írások, nyilatkozatok esetében nem véletlen sorozatokról van szó, nem meggondolatlan, esetszerű mondatokról, hanem a csecsemők kiontott vére, a lemészárolt családok ki nem hűlt holttestei árnyékában kibuggyanó gyógyíthatatlan gyűlöletről (melynek egyáltalán nem feltétlenül Izrael a tárgya, hanem minden és mindenki, aki/ami a szerzők gondolkodásától eltérést mutat), az embertelenség szerencsére tét nélküli, de annál aljasabb megnyilvánulásainak tömegéről.

Azt hittem, hogy ez a pokoli támadás elaltatja az „ébredők” hangját, visszafogja a dogmatikus társadalommérnökök nevelési kényszerét – naiv voltam, „már-már elbizakodott”.

(Nyitókép: JACK GUEZ / AFP)

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

Nyilván nem. Míg Budapesten Izraellel vállaltak szolidaritást, a Nyugat nagyvárosaiban a palesztinokért tüntetnek.

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsakOlvas
2023. október 13. 19:44
Undorítóak vagytok, mind, egytől egyig. Akik csak "harccal" képesek konfliktusokat megoldani, mondjátok, és mégis mindig valami vérfürdő, vagy tömeges halál a végeredmény. Menjetek tik a picsába, nélkületek lenne élhető a föld, bármely c2 kibocsátással.
karakter-2
2023. október 13. 19:34
"Írják, nyilatkozzák – moderáltabb megszólalók, szervezetek is –, hogy Izrael embertelenül bánik a Gázában élőkkel a hadviselés alatt. Eközben Izrael állam felszólítja a Gáza városban élőket, hogy mielőbb hagyják el a helyszínt," --- Ez a Petri nevű alak, a humanizmus megnyilvánulásának tartja, hogy Izrael 1 millió embert szólított fel (0 és 100+ éves között), hogy 24 óra alatt hagyja el szülőföldjét, mert ők ott mindent szét fognak bombázni! És ez az alak - állítólag - még a normálisabb zsidók közé tartozik.
alexandrosz-2
2023. október 13. 18:04
Hiába maszatolsz petri, nem tudod elhazudni a zsidó gazdáid felelősségét a 75 éve állami szinten is folytatott arabellenes terrorért. Ezt a halom szart ott ők és a magadfajta sameszaik hozták össze. Nem a magyarok. Ezért pont leszarlak benneteket a zsidók sunyi kettősmercés csicskáit, meg a zsidó gazdáitokat is.
Héja
2023. október 13. 17:44
Petri Ádám Petri György remek költő fia. Írásai jók és igazak. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!