Ennek biztos nem fognak Moszkvában örülni: súlyos csapás érte az orosz flottát

2023. október 17. 19:12

A két orosz kézben lévő bázison nagy mennyiségű lőszert, harci helikoptert és speciális felszerelést tároltak.

2023. október 17. 19:12
null

Az Ukrajinszka Pravda számolt be az ukrán különleges erők közleményéről, melyben elárulták a most éjszaka lezajlott „Szitakötő” hadművelet eredményeit. Ezekből kiderült, hogy Bergyanszk és Luhanszk bázisaira mértek csapást az ukránok. 

A két oroszkézben lévő bázison nagy mennyiségű lőszert, harci helikoptert és speciális felszerelést tároltak, így az ukrán támadás érzékenyen érhette az orosz erőket. Már csak azért is, mert az ukrán közlés szerint keddre virradóra kilenc különböző típusú harci helikopter is megsemmisült, továbbá a földdel egyenlővé tettek „speciális felszereléseket”, továbbá a lőszerraktárak is csapást kaptak, valamint légvédelmi rakétarendszereket is megsemmisítettek. Utóbbinál nem tudni, pontosan mennyit sikerült üzemképtelenné tenni. A két bázis kifutópályái is megsérültek. 

A Portfolio megjegyzi, hogy az ukrán hírszerzés az orosz veszteségek közlésében szokott a legnagyobbat tévedni, így érdemes a jelentést fenntartásokkal kezelni az adatokat. Az oroszok egyelőre nem reagáltak az üggyel kapcsolatban. 

A nyitóképen egy KA-52-es helikopter Oroszországban. Fotó: Vitaly TIMKIV / AFP


 

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. október 18. 17:04
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT! Körönként METILES VODKA GRÁTISZ! külön kérésre polóniumos KAVIÁR extra!
Kozmosz
2023. október 18. 00:39
És a Turáni anyád picsájába öntötték. Három üveggel belefért.
Turán
2023. október 17. 23:16
Ukrajinszka Pravda versus ukrán különleges erők eléggé hiteles forrás. Bàr ha azt nézem, mikor elsöprő Kijev elleni támadást jósoltak, a fideszmuszka különítmény pezsgőt bontva vivátozott. Tehát 50-50 szazalék. Személy szerint meg telibe leszarom. 😅😅😅
Kozmosz
2023. október 17. 23:06
Nagy ügy. Bárki megnézheti az orosz légierő gépeinek számát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!