A 444-nek nyilatkozó lengyel baloldali politikus az LMBTQ-jogokat erősítené és reméli, egyre többen elhagyják a katolikus egyházat

2023. október 06. 09:11

„Egyre többen hagyják el az egyházat, vagy fejezik be a templomba járást. Remélem, ez a folyamat folytatódik is tovább” – fogalmaz Anna Maria Żukowska.

2023. október 06. 09:11

Anna Maria Żukowska a lengyel Lewica nevezetű újbalos párt képviselője interjút adott a 444-nek. „Fontosnak tartjuk a nők jogainak képviseletét és az LMBTQ-csoportok támogatását is” – mondja Żukowska arról, mit kínál pártja a lengyel szavazóknak.

„A katolikus egyház befolyása sokat csökkent az elmúlt években.

Egyre többen hagyják el az egyházat, vagy fejezik be a templomba járást. Remélem, ez a folyamat folytatódik is tovább”

 – fogalmaz a lengyel egyházzal kapcsolatban a balos képviselő. Beszélt arról is, elégedetlenek azzal, ami a lengyel katolikus egyházon belül történik, ezért szeretnénk újratárgyalni a Vatikánnal fennálló szerződésüket. „A katolikus egyháznak pénze, hatalma, saját médiája van, de ezekkel már csak az idősekre tud hatni” – gondolja Żukowska.

Elmondta, be akarják bizonyítani Európának és az egész világnak, hogy „lehet egyszerre a szociális szolgáltatások erősítéséért dolgozni és az emberi jogok érvényesüléséért, az LMBTQ-csoportokért politizálni. Csak ez az igazi szociáldemokrácia. Amelyik párt csak az egyik irányt képviseli, az már nem baloldali”.

Természetesen Orbán Viktorról is elmondta a véleményét. „Nagyon ijesztőnek tartom a politikáját. Félek, mit tehet még a jövőben.

Eddig minden lépése csak tovább korlátozta a demokráciát Magyarországon, és nem tudom, lesz-e ebben valaha fordulópont, ha még sokáig hatalmon marad.

Erre sajnos van esély, mert úgy látom, a magyar emberek őt akarják miniszterelnöknek” – mondja Żukowska.

Nyitókép: JAAP ARRIENS / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2023. október 31. 15:22
Ezzel az élőlénnyel ugyanúgy fognak elbánni, mint ezelőtt száz évvel az akkori időknek megfelelő elmebeteg állat, rózaluKszemburggal. A csatornában végzi, és patkányok zabálnak majd a hullájából.
Reszelő Aladár
2023. október 25. 12:19
Legutóbb Íroszágban sikerült az abortusz kapuit olyan szélesre tárni, illetve annyia háttérbe tolni a katolikus egyházat, hogy talán már sosem térnek magukhoz. Most Lengyelországban lesz a feladat az, hogy még ennél is gyorsabban cselekedjenek. Sajnos nem lepne meg, ha az első 10 intézkedésben benne lenne minden lmbtq követelés azonnali teljesítése, minden bevándorló befogadása, némi drog, abortusz és eutanázia legalizáció. Sajnos Lengyelország jó eséllyel hónapok alatt lesz a konzervatív értékek bástyájából egy liberális éltanuló és kísérleti telep egyszerre.
Xplorator
2023. október 15. 12:00
Ennek olyan feje van, mit Szamuelynek volt.
pipanszky
2023. október 09. 17:40
Ki ez a szélesszájú csatakanca?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!