Megjelentek a Közel-Keleten a kínai hadihajók

2023. október 20. 17:36

Már hat kínai hadhajó is a térségben tartózkodik, miközben az Egyesült Államok is növeli a jelenlétét.

2023. október 20. 17:36

Hat kínai hadihajó jelent meg a Közel-Keleten – közölte a South China Morning Post (SCMP). A portál beszámolója szerint a 44. haditengerészeti kísérőezred május óta rutinműveletekben vesz részt a térségben, és a múlt héten többnapos látogatást tett Ománban, többek között közös gyakorlatot tartott az ország haditengerészetével, onnan pedig tovább indultak egy 

meg nem határozott célállomás felé. 

A műveleti egység a Népi Felszabadító Hadsereg (PLA) Keleti Hadszíntér Parancsnokságának kötelékébe tartozik, és a Zibo Type 052D típusú romboló, a Jingzhou fregatt és a Qiandaohu ellátóhajó alkotja. 

A hajó a Szomáliától északra fekvő Ádeni-öbölbe való hat hónappal ezelőtti érkezése óta részt vesz a hajók kísérésében, és e hónap elején átadta feladatát a 45. műveleti egységnek. Az új konvoj a PLA északi hadszíntér parancsnokságától egy másik Type 052 rombolóból, az Urumqi rombolóból, a Linyi fregattból és a Dongpinghu ellátóhajóból áll.

A Type 052D típusú rombolók az amerikai Aegis rendszerhez hasonló fejlett radar- és elektronikai felszereléssel, valamint 64 cellás függőleges rakétaindítóval rendelkeznek.

A művelet keretében ez azt jelenti, hogy

immár hat kínai hajó tevékenykedik a közel-keleti vizeken, miközben a térségben egyre fokozódik a feszültség.

A Hamász által október 7-én Izrael ellen elkövetett támadást követően az Egyesült Államok a legfejlettebb repülőgép-hordozóját, a USS Gerald R Fordot és harccsoportját küldte a Földközi-tenger keleti térségébe. Továbbá a Dwight D. Eisenhower repülőgép-hordozó és kíséretet is úton van a térségbe. Szerdán a Pentagon bejelentette, hogy továbbá a USS Mount Whitney parancsnoki hajót is a Földközi-tenger keleti részére telepítik.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: China Military Online / Peng Jun

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. október 21. 13:32
Az a jó benne, hogy ha a Vaskupit túl lehetett terhelni, akkor BÁRMIT. Csak N. Y. s esetleg L. A. érdekes. A vezetés úgyis repcsire költözik Wash. ból..
B_kanya
2023. október 21. 11:40
"ringwoodite 2023. október 21. 05:42 Nem csak az oroszok de az amerikaiak is atomhoz nyulhatnak ha ugy erzik beszoritottak oket. Akkor aztan par szazmillio kinai es par 10 millio orosz gozologhet el, veluk es velunk együtt... " Van erről egy elemzés.... https://sonar21.com/forget-m-a-d-russia-can-defeat-the-united-states-in-a-nuclear-war/ Igen, meghal mondjuk 30 millió orosz a 150-ből és nem marad EUSSR meg USSAR... És mindezek tetejébe az oroszok doktrínájából publikus, hogy NEM fognak "első csapást" indítani.
B_kanya
2023. október 21. 11:36
"Kovács Ubulviator-11 2023. október 21. 07:37 A sárgakomcsi romboló meg az ellátóhajó lerohanja Izraelt??" Nem, elhajtatja a félig működő "Ford elvtárs" szivárványos komcsi hordozót, a másikat iráni rakéták átképzik tengeralattáróvá....
Kekec54
2023. október 21. 09:17
Kovacs Ubul! Te ostoba farok. Az őseid nácik voltak, majd AVH-s kommunisták lettek. Most liberálisnak valljátok magatokat náci eszmékkel keverv emellett , buzik, pedofilok isbvagytok, ezzel az emberiség szégyene .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!