Mi a különbség az orosz–ukrán és az izraeli–palesztin háború között?

2023. október 11. 15:35

Oroszország tárgyalóképes, a Hamász nem, sőt, jelenleg a palesztin nép sem az.

2023. október 11. 15:35
Bálint Botond
Bálint Botond
Pesti Srácok

„Izrael az elmúlt éveit a harckészültség általános fenntartása helyett a fékek és ellensúlyok centizgetésével és egyéb jogállami vacakolásokkal töltötte, ott is szárba szökkent a woke, kinevezték a maguk Orbánját és a Közel-Keleten teljesen tájidegen marhaságokkal foglalták le magukat. Most a Hamásznak hála tesztelhetik, hogy tudnak-e még harcolni, elviselik-e egymást harc, csata közben. A kettészakadtnak látszó izraeli társadalom most elgondolkozhat azon, hogy mi számít tömegmészárlás közben: az alapvető emberi jogok kiterjesztése, vagy az, hogy éppen le akarják gyilkolni őket?

Ehhez képest az orosz–ukrán háború maga az egyszerűség. Ott van kivel tárgyalni és világos, hogy miben lehet megegyezni. Egy nem NATO-tag Ukrajna, amely inkább áll orosz, mint amerikai befolyás alatt. Van nyersanyag, amivel lehet boltolni, van piac, mindenkinek megvannak a nyerészkedni akaró oligarchái, és nincsenek összezsúfolva a népek úgy, mint Izraelben. Ukrajna a nyugattól és persze főleg az USA-tól függ, csak egy főnöke van. És Oroszország is magányos játékos, nincsenek a buliban százszámra uralhatatlan terrorcsoportok, vallási fanatikusok, latorállamok. 

Oroszország tárgyalóképes, a Hamász nem, sőt, jelenleg a palesztin nép sem az, mert nincs olyan vezetése, amely képviselni tudná és uralná a szélsőségeseket. Ebben e tekintetben Ukrajna is rendelkezik egy olyan kormányzattal, amely még képes fenntartani az országa és a hadserege működőképességét, és képes lehet »eladni« a maradék ukrán lakosságnak egy tárgyalási folyamatban kialakuló békét. Tárgyalni kellene tehát, az erőt a békefenntartásra fordítani és nem elérhetetlen győzelmeket hajszolni.

Izraelt meg hagyni kellene győzni, legalábbis a Hamász teljes megsemmisítését támogatnia kellene az USA-nak és Európának. De nem így szokott lenni.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Fatima Shbair

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Káj-Ármin
2023. október 11. 21:31
"Mi a különbség az orosz–ukrán és az izraeli–palesztin háború között?" Micsoda hülye kérdés... Szerintem inkább az a lényeg, hogy mi a közös bennük: Mindkét helyen idióták írtanak ártatlan embereket, hülyeségek ürügyén!
llnnhegyi
2023. október 11. 19:05
Pelso j.! Az!! Különleges módszerrel nógatja Európát, USA-t, NATO-t, hogy tárgyaljanak már végre! Ukrán haderő sokat gyilkolt már kelet ukrajna orosz nyelvű lakosai között.
Pelso j.
2023. október 11. 17:39
"Oroszország tárgyalóképes" Ja, ezt bizonyította a különleges hadművelettel, a két éve tartó háborúval.
Greffiti
2023. október 11. 16:23
connorj: gondolod, hogy az ideokádott hülyeségeit olvassák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!