Robbantottak a Jehova Tanú kongresszusán, ketten meghaltak

2023. október 29. 17:50

Az eset Indiában történt. A Jehova Tanúi nézetei nemzetellenesek az elkövető szerint.

2023. október 29. 17:50

Robbantás történ a Jehova Tanúi kongresszusán a  dél-indiai Kerala államban – közölte a Reuters. A hírek szerint a merényletben két nő meghalt és többen megsérültek. A szervezet szerint két robbanás történt a kongresszus helyszínén. A robbantással összefüggésben a szervezet egyik volt tagját, Dominic Martint vették őrizetbe, aki magára vállalata a felelősséget a merényletért a közösségi médiában. 

A rendőrség jelenleg arról igyekszik meggyőződni, hogy a férfi vallomása mennyire hiteles. Martin az általa közzétett videóban arról beszélt, hogy a Jehova Tanúi tanításai „nemzetellenesek”, és megpróbált beszélni a csoporttal a nézeteik megváltoztatásáról.

A robbanások a napi rendezvény részét képező ima befejezése után történtek.

A kongresszuson mintegy 2300 fő vett részt, a Jehova Tanúinak megközelítőleg hatvanezer követője van Indiában.

***

Nyitókép: Arun CHANDRABOSE / AFP

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. október 30. 17:25
Nem nagyon csodálkozom. Amilyen erőszakosak ezek. Ha nem válaszolsz, akkor is rád szállnak, ha válaszolsz bármit, akkor is rád szállnak. Külön manőver kell, hogy megszabaduljon az ember tőlük.
Bell & Sebastian
2023. október 30. 10:08
bornemissza-3! Fogalmam sincs, mit akarsz mondani? A Wikipédia kivonatolása nekem is megy. Tehát miért hívják Jehovának az istenüket? Zsidó-keresztény kultúra, mi? :)
auditorium
2023. október 30. 07:22
Veszélyes lenne, ha a végén még általános vallásháborúvá eszkalálódna a világ minden szegletében a jelenlegi palesztin-izraeli konfliktus .
Bell & Sebastian
2023. október 29. 22:48
Kanmacska! Sokféle resztoriánus szekta van, főleg Amerikában, de mindnek ez a legalja. Az istenük neve Jehova. Miért nem Jenő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!