Biden szerint miatta támadta meg a Hamász Izraelt

2023. november 25. 10:20

Hozzátette, ezt az elméletét nem tudja bizonyítani.

2023. november 25. 10:20

Joe Biden amerikai elnök a négynapos tűzszünet első napján egy sajtókonferencián osztotta meg az elméletét, hogy szerinte miért támadta meg a Hamász október 7-én Izraelt – írja a The Hill.

„Ezt az elméletemet nem tudom bizonyítani, de szerintem a Hamász azért ezt az időpontot választotta a támadásra, mert komolyan azon dolgoztunk Szaúd-Arábiával és több környező országgal, hogy helyreálljon a térségben a béke, és ismerjék el Izraelt és Izrael jogait” – állította az elnök.

Az államfő szerint az elmúlt években jelentősen javult Szaúd-Arábia és Izrael kapcsolata, és a szaúdiak már épp készek lettek volna elismerni Izrael államot, amikor kitört a háború.

Nyitókép: Miriam Alster / POOL / AFP

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 26. 11:21
a HamaSS nem csupán egy terrorszervezet, hanem népirtásra szakosodott diktatúra
0123456789-2
2023. november 26. 10:19
https://neokohn.hu/files/2023/11/twittervid.com_de8330.mp4?_=1
Tommaso
2023. november 26. 03:42
Folyik a Mandiner kommentoldalán is a hazugságokra épülő anti-szemita kampány. Az egyik hamis állitás szerint a bebörtönzött arabok ártatlan bárányok lennének. Izrael demokrácia, a Közel-Kelet egyetlen jogállama. Izraeli börtönbe nem lehet "csak úgy" bekerülni, Valamit ahhoz el kell követni. Az izraeli börtönökben több ezer arab van, mindegyik vagy robbantott, vagy késelt, vagy utcaköveket és Molotov-koktélokat hajigált civil járókelőkre és/vagy rendőrökre.
Tommaso
2023. november 26. 03:09
Bidennek igaza van. A húsz országot magába foglaló arab világ az Izraellel való kapcsolat kérdésében (is) erősen megosztott. Vannak, amelyek az országuk gazdasági fejlődése érdekében hajlandók félretenni az évszázados ellenségeskedést, gyűlölködést, de sajnos akadnak páran ( Sziria, Irak, Jemen, és az Irán pénzelte miliciák), amelyek még nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!