Így vezet a sofőr nélküli robottaxi (Videó)

2023. november 25. 21:59

A jövő közelebb van, mint gondolná.

2023. november 25. 21:59

Osbáth Norbert, a Pamkutya duó tagja a közlekedés globális problémáját dolgozta fel az MVM Future Talks számára készült filmjében.

A videóban bemutatták a Waymo nevű vállalat önvezető önvezető taxiszolgáltatást is.  A cég autói az önvezető technológiák skáláján már a negyedik szinten vannak, amelyek jóval fejlettebbek, mint amely technológia a Teslákban megtalálható. 

Ahhoz, hogy a jármű valóban biztonságosan és megbízhatóan tudjon sofőr nélkül közlekedni, összesen 14 kamera, 6 radar és 5 LIDAR (lézer alapú távérzékelés) szenzor kapott helyet az autón, amely így teljesen emberi beavatkozás nélkül tud részt venni a közlekedésben. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Justin Sullivan / Getty Images

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko-jobbos
2023. november 27. 16:58
Ez kb. úgy jön, mint a kommunizmus. Ez még nem az - hallottuk sokszor - de már nagyon közel van, és kibaszott jó lesz. Nem értik meg, hogy NEM ALKALMAS RÁ A TECHNOLÓGIA, főleg úgy, ahogy próbálják. Sokan megmondanák előre, de nem, ezek kipróbálják, és majd utána jönnek csak rá. Nem baj, basszanak el rá jó sok pénzt. És ha baj van, akkor gyorsan bedobnak ilyen reklámfilmeket, hogy most aztán már tényleg itt van.
Kormánypárti2
2023. november 26. 12:58
"önvezető önvezető taxiszolgáltatást" Önvezeti az önvezetést? Akkor ez már kibaszottul fejlett! Vagy csak a firkász diklexiás...
istvanpeter
2023. november 26. 11:13
Az emberiség szép lassan már kifejlődik önmagából, s a fejlődési és a növekedési mánia és hisztéria véget vet az emberi életnek. Egyébként a világuralomra törő háttérhatalmi maffia magát az embert is robottá szeretné átalakítani, aki minden további nélkül szolgál.
Beszélgető
2023. november 26. 10:20
Alapvetően ez is rendeteg vas, meg üzemanyag, meg beton, meg hely igény. Mozgó járda, kötött pályás utazás, a felesleges mozgás elhagyása - otthoni munka ahol csak lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!