Nem áll le a Political Capital: most épp a franciáknak aggódik a magyar választások miatt

2023. november 08. 12:42

A cég szerint kizárólag Magyarország tehet arról, hogy konfliktusban áll az Európai Bizottsággal, elemzőik pedig attól tartanak, hogy a közösségi médiában megjelenő trollok befolyásolják a jövő évi választások eredményeit.

2023. november 08. 12:42

Magyarországon a közösségi oldalakon zajló offenzíva révén egy olyan stratégia felerősödésének lehetünk tanúi, amelyet a Kreml ihletett. A 2024-es választásokra és a Magyarország közösségi terének jövőjére leselkedő veszély nagyon is valós – írja a francia L'Obs oldalán megjelent elemzésében Krekó Péter, Molnár Csaba és Surányi Ráchel. 

A Political Capital szakértői azt állítják, hogy azért jelentős a konfliktus az Európai Bizottság és Magyarország között, mert egyrészt utóbbi semmibe veszi az uniós értékeket, másrészt Orbán Viktor Kreml- és Peking-barát manőverei miatt.

Előbbi kapcsán érdemes megjegyezni, hogy elemzők szerint Brüsszelben minden nap feltalálnak egy emberi jogot, utóbbinak pedig vélhetően egy Németországgal szemben megszerzett üzletet köszönhet Magyarország.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Agymosás Európában: Brüsszelben minden nap feltalálnak egy emberi jogot

Az európai és a globális politikáról, napjaink válságáról is szó esett a Mathias Corvinus Collegium kaposvári tanévnyitóján rendezett pódiumbeszélgetésen. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint az MCC-s oktatás is segít annak elsajátításában, hogyan szűrjük a világ minden tájáról érkező híreket.

A cég állítása szerint kutatása a közösségi médiában egyre terjedő trollokra koncentrált. A Political Capital egyébként korábban együttműködött Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon kormányaival, valamint Soros György hálózatával, most pedig igazgatója, Krekó Péter azt mondta a New York Timesnak, hogy Orbán Viktor legtöbb várakozása tévesnek bizonyult.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Kiss Gábor

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 09. 17:54
Egy hitvány pártállamban élünk, ami nem EU-konform.🤮
alexandrosz-2
2023. november 08. 17:41
Hazudik, tehát zsidó kommunista.
KBA98
2023. november 08. 17:16
A PC pont olyan szemét, mint a megbízói!
hegyaljai-2
2023. november 08. 16:44
"A cég állítása szerint kutatása a közösségi médiában egyre terjedő trollokra koncentrált" Gondolom tükörbe néznek, és ez a kutatás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!