Robbanás az amerikai-kanadai határon – kizárták a terrortámadás lehetőségét

2023. november 23. 06:44

A detonációban a becsapódó jármű utasai életüket vesztették, egy határőr könnyebb sérüléseket szenvedett.

2023. november 23. 06:44
null

Ahogy korábban megírtuk, szerdán lezárták a Niagara-vízesésnél lévő amerikai-kanadai határátkelőt, mert egy jármű felrobbant egy ellenőrzőpontnál a két országot összekötő hídon. Kathy Hochul, New York állam kormányzója a szerda esti sajtótájékoztatón kizárta a terrortámadás lehetőségét – írta meg a Híradó.hu.

Hochul elmondta, hogy a robbanást okozó jármű „rendkívüli sebességgel” közelítette meg a határállomást, ahol egy elválasztó tömbnek ütközött, majd felrobbant.

A detonációban a jármű két utasa életét vesztette, egy harmadik személy, egy határőr pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. A jármű eredetét egyelőre nem sikerült azonosítani, de valószínűleg egy New York állambeli lakosé lehet.

A robbanás a Rainbow Bridge hídnál történt, amely elválasztja amerikai és kanadai határ két oldalát. Szemtanúk beszámolója szerint a betontömbbe belehajtó jármű a levegőbe repült, majd felrobbant. Az eseményt a térfigyelőkamerák is rögzítették.

Az esetet a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálja, amelyről tájékoztatták Joe Biden amerikai elnököt is. Kezdetben a hatóságok terrortámadásra gyanakodtak, különös tekintettel arra, hogy az FBI igazgatója korábban beszélt a közel-keleti konfliktus miatt növekvő támadások kockázatáról egy kongresszusi meghallgatáson.

Trudeau is megszólalt

A kanadai miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az esetet komolyan kezelik. Az elővigyázatosság jegyében lezárták az Egyesült Államokat és Kanadával összekötő további környékbeli határátkelőket, összesen három hidat. Az Amtrak amerikai vasúttársaság egyelőre felfüggesztette a vasúti közlekedést New York állam és Kanada között.

A robbanásról készült felvételt itt tekintheti meg:
 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mert Alper Dervis/Anadolu via Getty Images

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!