Saját kisfia okozhatta az ukrán hadsereg főparancsnok-helyettesének halálát

2023. november 07. 18:02

Az ügyészség szerint véletlenül robbant fel a gránát.

2023. november 07. 18:02

Ahogy tegnap portálunk is beszámolt róla, tegnap robbanás áldozata lett Hennagyij Csasztjakov őrnagy, az ukrán hadsereg főparancsnokának helyettese; a hírek szerint a katonai vezetőt az egyik születésnapi ajándékában lévő gránát robbanása ölte meg, most a BBC közölt újabb részleteteket a történtekkel kapcsolatban. 

Ihor Klimenko, belügyminiszter azt állította a minap, hogy Csasztjakov 13 éves kisfia a gránáton lévő biztosítószeggel kezdett játszani. Ekkor az őrnagy elvette a gránátot, eközben azonban kihúzta a szeget, emiatt pedig a gránát felrobbant.

Az ügyészek szerint tehát a gránát véletlenül robbant fel.

A hatóságok tragikus balesetnek minősítették az esetet, és türelmet kértek a lakosságtól, mivel a hivatalos vizsgálat egyelőre folyamatban van. 

Ugyanakkor számos megszólaló kételkedik a hivatalos magyarázatban. Sokan az ukrán vezetésen belüli belaharcokra gyanakodnak. Miután Zaluzsnij főparancsnok egy Time Magazinnak adott interjúban beismerte az ukrán ellentámadás kudarcát, heves kritikákat kapott érte Zelenszkij elnöktől, és látványosan megromlott köztük a viszony.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Yuriy Mate/Global Images Ukraine via Getty Images

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stingary76
2023. november 09. 16:06
Ezek minden nap hülyének nézik a világot.
catalina11
2023. november 09. 15:55
Ahogy tegnap portálunk is beszámolt róla, tegnap robbanás áldozata lett Hennagyij Csasztjakov őrnagy, az ukrán hadsereg főparancsnokának helyettese; a hírek szerint a katonai vezetőt az egyik születésnapi ajándékában lévő gránát robbanása ölte meg, most a BBC közölt újabb részleteteket a történtekkel kapcsolatban. Ihor Klimenko, belügyminiszter azt állította a minap, hogy Csasztjakov 13 éves kisfia a gránáton lévő biztosítószeggel kezdett játszani. Ekkor az őrnagy elvette a gránátot, eközben azonban kihúzta a szeget, emiatt pedig a gránát felrobbant. Az ügyészek szerint tehát a gránát véletlenül robbant fel." kés, villa, olló gyerek kezébe nem való...
johannluipigus
2023. november 09. 14:48
77 ukrán népmese a könyv címe.
muszlim1970
2023. november 08. 10:52
Első ukrán akit szeretek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!