A Népszava szerint csak szerdán jöhet fordulat az uniós pénzek ügyében

2023. december 12. 14:00

A biztosi testület leghamarabb szerdán, úgynevezett írásos eljárásban „adhatja áldását” a mintegy 10 milliárd euró feloldására.

2023. december 12. 14:00

Megbízható uniós tisztviselők cáfolták meg a Népszavának a Politico brüsszeli hírportálon megjelent hírt, amely szerint az Európai Bizottság (EB) kedden dönt a Magyarországnak megítélt és eddig zárolt felzárkóztatási források nagy részének a felszabadításáról.

Több, egymástól független forrásból származó információ szerint a biztosi testület leghamarabb szerdán, úgynevezett írásos eljárásban „adhatja áldását” a mintegy 10 milliárd euró feloldására. 

Ehhez az kell, hogy 

a magyar parlament kedden elfogadja a Brüsszel által elvárt igazságügyi reform utolsó elemét, 

majd a törvényt még aznap publikálják a Hivatalos Közlönyben – hangsúlyozták.

Mint ismert, a 2021-2027 között járó mintegy 22 milliárd eurós kohéziós alaphoz eddig azért nem fért hozzá Magyarország, mert az EB megítélése szerint „komoly aggályok” merültek fel az igazságszolgáltatási rendszer függetlenségével kapcsolatban. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízisz
2023. december 19. 17:58
Z. Aztán melyik év, melyik szerdáján??? 🤢💤
KBA98
2023. december 12. 17:13
A pénzről majd akkor beszülünk ha itt lesz, ha nem lesz itt, akkor sem adjuk el magunkat senkinek! DE jövőre a mocskos hazaáruló férgek el lesznek takarítva, a bolgár tehénnel az élen!
Hangillat
2023. december 12. 16:28
Kiváló szobrászaink mindenesetre már megalkothatják a Jogállam szobrát. Talán egy mitológiai 3/4 isten, vagy egy bonyolult, fogas -agyaraskerekek hajtotta Szárnyas Idő, fékekkel, ellensúlyokkal, jószagú fék-és ellenolajjal, fény, hang, illat és rezgés effektusokkal valamelyik köztéren létesítendő pavilonban, Jogállam Őrséggel Kúria-kontrollal. Kellene ellen- szobor is örök mementónak, ahol El Quro, libster-fuckster működtette ön-rozsdásító hibagép, 'csikorodmány' szobrozna, szintén hozzáillő effektusokkal. Jogállami mosolyt tanító színészóriásainkra is jó munka vár!
ekeke1
2023. december 12. 15:26
Folyt. Az EB ugyancsak szerdán készül jelentést publikálni arról, hogy a jogállamisági eljárást — amelyben 6,3 milliárd eurót fagyasztottak be az EU-s pénzekkel elkövetett rendszerszintű korrupció miatt — az Orbán-kormány tétlensége miatt eddig nem sikerült eredményesen lezárni. -------- Na szóval. Amit felszabadítanak azt is csöpögtetve és bármikor újra leállíthatva. A felét amit még így sem, arról még hír sincs. A zömében ballib bírák meg olyan ítéleteket amiket ők nem szívesen hoznák meg a magyar jogrendszer értelmében, szívesen rátolnák azt az un. uniós jogra, mondják meg ők mit kell ítélni. Így indul a Főnök Brüsszelbe, a magyaroknak járó pénzekért és az ukránok értelmetlen háborúja stb. elleni csatába. Szokták mondani: innen szép nyerni. Hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!