Átkutatták a kölni dómot – terrortámadástól tart Németország és Ausztria karácsonykor

2023. december 24. 15:24

Az osztrák hírszerzés iszlamista támadás előkészületeire bukkant.

2023. december 24. 15:24

Ausztriában a hírszerzés három embert vett őrizetbe iszlamista támadások előkészítésének gyanújával – jelentette be vasárnap az ország belügyminisztériuma.

Az őrizetbe vételekre azt követően került sor, hogy a hírszerzés a bécsi és a kölni dóm és egy madridi célpont elleni állítólagos támadás előkészületeire bukkant. Az osztrák belügyi tárca azt közölte, a biztonsági szolgálatok elővigyázatossági intézkedéseket foganatosítanak az ünnepek idejére, ennek keretében a többi között fokozzák a közterek megfigyelését.

A kölni dóm környékén a német hatóságok szintén megerősítették a biztonságot,

a Saar-vidéken pedig őrizetbe vettek egy személy a merénylettervekről szóló értesülésekkel összefüggésben – közölték biztonsági források a sajtóval. Szombaton a rendőrség nyomkereső kutyákkal is átkutatta a kölni dómot, ám nem bukkantak robbanóanyag nyomaira. A hatóságok hozzátették, hogy az éjféli misére érkezőket szintén biztonsági ellenőrzésnek vetik alá.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: INA FASSBENDER / AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orwell-1985
2023. december 25. 08:00
"wir schaffen das"! sikerűlt is, legalább is amit az iszlám, menekűltnek titulált, katonákat illeti. a félelem az emberek lelkébe. sorozatos, az iszlám állam serkentésére, végrehajtott terror cselekmények igazolják is Angélát. csak nem erre gondolt. amikor megindúlt az invázió és DE vállalta befogadásukat azzal érvelt, hogy a II VH után az országba 12millió menekűlt jött. csak azt hagyta ki, hogy azok németek voltak, ugyanaz a kultúra és amint megérkeztek a markukba köptek ls nekiálltak újjáépíteni DE-t. képzett emberek voltak és mindazok helyébe álltak akik életüket vesztették. nem robbantottak, nem erőszakoltak szervezetten, nem hajtottak a tömegbe, nem késeltek random és hozzájárultak DE felvirágzásához. Angéláék képzett munkaerőre számitottak de saját nyakukba varták a milliós be ne illeszthető iszlamistát. a franciákat hülyének nézték mert több nemzedék alatt sem tudták beilleszteni őket. na ja, aber "wir schaffen das". na persze, most ide akarják őket telepíteni, libsik örömére
survivor
2023. december 24. 23:56
Szkepti Politikai döntes kerdése...
survivor
2023. december 24. 23:54
Ilyenkor hol a Sturm Abteilung ? :-))
survivor
2023. december 24. 23:24
Németország Saar- vidék... Drezda is az volt, hat még Berlin ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!