Baráti tűz: beleszállt Donald Trumpba Ron DeSantis, mutatjuk, miért

2023. december 13. 21:32

Több minden miatt kritizálta Donald Trump volt elnököt egy CNN-interjúban Ron DeSantis, Florida republikánus kormányzója, aki versenyben van a párt elnökjelöltségéért.

2023. december 13. 21:32
Ron DeSantis floridai republikánus kormányzó Iowában, a CNN pódiumbeszélgetésén 2023. december 12-én

Többször is beleszállt Donald Trumpba Ron DeSantis floridai republikánus kormányzó kedden kedden az iowai Des Moines városában vele készült CNN-interjúban.

A republikánus elnökjelölti előválasztások első fordulóját hagyományosan Itt, Iowában rendezik, erre öt hét múlva kerül majd sor.

Az egy órás beszélgetés folyamán nyolcszor támadt rá Trumpra DeSantis. Többek közt kritizálta azért az előző elnököt, mert nem vitázott vele; mert nem fejezte be a déli, amerikai-mexikói határon a falat; mert Trump túl szigorúnak nevezte Florida új abortusztörvényét, amely az első hat hétben engedélyezi a magzatelhajtást; és mert nem cserélte le az ObamaCare társadalombiztosítási törvényt egy republikánus változatra.

A DeSantis által Floridában aláírt hathetes abortusztilalom korlátozott kivételeket tartalmaz a nemi erőszak, a vérfertőzés, az anya életét veszélyeztető terhesség és a végzetes magzati rendellenességek esetére.

A floridai kormányzó megjegyezte, hogy a volt elnök hivatali ideje alatt határozottan ellenezte az abortuszt, most viszont Trump, úgy látja, bizonytalan a dolgot illetően.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Hozzátartozik mindehhez, hogy november elején Kentuckyban és Mississippiben, két mélyen konzervatív államban tartottak kormányzóválasztást, Virginiában kongresszusi választást, az úgyszintén elég konzervatív Ohióban pedig az abortuszról szavaztak. Mindegyik kampány egyik fő témája az abortusz volt, és a republikánusok csak Mississippi kormányzói székét tartották meg, a másik két választást és az ohio-i népszavazást elvesztették.

DeSantis élesen bírálta Biden elnököt is, aki kedden egy zárt ajtók mögötti adománygyűjtő eseményen arra figyelmeztetett, hogy Izrael elveszítheti a Hamász elleni akciója nemzetközi támogatottságát a gázai övezet bombázása miatt. Biden korábban a kétállami megoldás mellett tette le a voksát. DeSantis szerint ez nem lehetséges,

mert az új palesztin állam inkább Izrael elpusztításával lenne elfoglalva, semmint saját magával.

Ami az ObamaCare lecserélését illeti, DeSantis nem állt elő a saját tervével, azt a kampányszezon későbbi időszakára ígérte.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: képernyőkép / YouTube / CNN

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. december 13. 22:55
Mert konkurensek, azért. Nem kell "mutatni".
europész
2023. december 13. 22:36
Desszantos bator.Trump majd eligazitja.
powerage
2023. december 13. 21:58
"Ron DeSantis, Florida republikánus kormányzója, aki versenyben van a párt elnökjelöltségéért." DeSantis, az összes többi jelölttel együtt reménytelenül el van maradva a közvélemény-kutatásokban Trump mögött és minél többet beszél, annál mélyebbre ássa el magát. Kontrollált ellenállásnak szánták, csodafegyvernek Trump ellen, ehelyett most semmisíti meg a saját politikai karrierjét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!