Kijevben orosz rakéták darabjai hullottak az égből, többen megsérültek

2023. december 11. 09:12

A délnyugati Holoszijivszkij negyedben tűz is keletkezett egy háztetőre hulló rakétadarabtól.

2023. december 11. 09:12

Négy ember megsérült lelőtt orosz rakéták lehulló roncsaitól Kijev több lakónegyedében hétfőn hajnalban – írta Vitalij Klicsko polgármester a Telegramon. Közlése szerint a délnyugati Holoszijivszkij negyedben tűz keletkezett egy háztetőre hulló rakétadarabtól.

Az ukrán légvédelem nyolc orosz ballisztikus rakétát semmisített meg helyi idő szerint 4 óra (közép-európai idő: 3 óra) körül az ukrán főváros felett - tájékoztatott a légierő Telegram-bejegyzésében.

Kijevben több robbanást lehetett hallani

 – írta a Reuters helyi lakosokra hivatkozva.

Az ukrán légierő szerint az összes orosz rakétát lelőtték, és a dél-ukrajnai régióra kilőtt mind a 18 Sahíd drónt is megsemmisítették.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: OZGE ELIF KIZIL / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP
 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2023. december 11. 21:29
az összeset IS...meg még azokat,amelyeket még el sem indítottak
remi
2023. december 11. 12:24
Amúgy hohol telegram kanálok szerint a hoholok hátrálnak, fontos pozíciókat vesztettek el csaszov-jar-nál (bakhmut direction) avdejevkánál és rabotínónál is (itt szorultak hátrébb a legtöbbel). Idéznek egy hohol sajtócikket, amiben az áll, hogy a herszoni úgynevezett hídfő gyakorlatilag egy mészárszék, az úgynevezett tengerészgyalogosok (akiknek egy része úszni se tud) jelentős, általában a nagyobb részét már az átcsónakázás közben kilövik, akik átérnek azokra meg mindenféle mosógépcsipes gyalásóval (pl. sima repesz-romboló malacok, MLRS rakéták, Tos1-A, FAB-500 termobárikus és kazettás) lőnek a ruszkik, az élettartamuk a túlparton 24-48 óra. A nyugati partról tüzérségi támogatást nyújtó lövegek meg nagyon fogynak, tegnap pl. 2 M109-est aláztak le a lancetek. Már egyre kíváncsibb vagyok, hogy meddig fenntartható még ez hohol részről.
egonsamu
2023. december 11. 10:49
Még Klicsko Porschéját is laposra törte a "hulladék"...
remi
2023. december 11. 10:11
Hohol telegram kanálisok szerint kiijyyvben nem volt légiriadó, ellenben több tucat robbanás (Darnitsky and Goloseevsky districts) az igen, majd ezután légiriadó. Állítólag sima iszkander-m-ek voltak, semmi különös.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!