Újabb üzemanyagot szállító vonatot robbanthattak fel az ukránok az Oroszországot Kínával összekötő vonalon (VIDEÓ)

2023. december 02. 08:37

Oroszország szabotázs miatt indított nyomozást.

2023. december 02. 08:37

Az elmúlt két napban már a második üzemanyagot szállító vonat robbant fel az oroszországi Bajkál-Amur vasútvonalon. Erről a BBC Ukrajnának a rendvédelmi szervek forrásai számoltak be.

Tájékoztatásuk szerint a robbanás az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzBU) különleges műveletének második szakasza volt. A cél, hogy hatástalanítsák ezt a vasútvonalat, amely fontos szerepet tölt be az orosz erők logisztikájában.

Hozzátették, a támadás azután történt, hogy 

csütörtök este az SzBU felrobbantott egy másik tehervonatot a Szevernyij alagútban.

A robbantást követően az oroszok az úgynevezett „Ördöghídon” át vezető kerülőutat kezdték használni.

A források megjegyezték, hogy „pontosan erre számított az SzBU: a hídba helyezett robbanószerkezetek akkor robbantak fel, amikor a vonat áthaladt ezen a magas, 35 méteres hídon”.

Oroszország nyomoz

Orosz Telegram-csatornák szerint a robbanás hat tartálykocsit semmisített meg. A tűz oltására az oroszok egy speciális tűzoltóvonatot is a helyszínre vezényeltek. 

A robbanás ezen kívül súlyosan megrongálta a síneket, így, mint fogalmaztak, „továbbhaladás egyelőre nem lehetséges”. Oroszország szabotázs miatt indított nyomozást – írta a lap.

A robbanásról készült felvételt alább tekinthetik meg:

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herceg-3
2023. december 31. 18:06
Elkapni és családjukkal együtt feldarabolni a szabotázs elkövetőit! :D
lbs0420
2023. december 03. 20:15
A kretén firkásznak lehetett volna annyi esze, hogy nem a MÁV V63 sorozatú mozdonyát a Duna Északi összekötő vasúti hídján mutató képet tett volna a cikkhez, hanem egy szovjet/orosz mozdonyt és teljesen más környezetben! Úgy tűnik nem képes felfogni,hogy a cikket olvasók között számos olyan is van, aki tájékozott vasúti ügyekben, mert aktív, vagy már nyugállományú vasúti szakember! Hülyéknek néznek bennünket?
urban63
2023. december 03. 12:34
Angolul beszélő ukránok, vagy ukránul beszélő angolok.... Na ez itt a kérdés? Hogy jutottak addig? netán a lopakodókkal a kínai tengerről?
nempolitizalok-0
2023. december 02. 16:09
Egyet elkaptak az oroszok: A gyanú szerint felrobbantotta a vasútvonalat a Rybnoye – Checkpoint 204-es kilométerszelvényen, valamint azzal, hogy 2023 júliusában négy drón segítségével támadást hajtott végre a rjazani katonai repülőtér ellen. A kihallgatás során beismerő vallomást tett. A támadó azt is részletesen leírta , és megmutatta a nyomozóknak, hogy pontosan hogyan robbantotta fel a vasutat. A férfi az ukrán különleges szolgálatoknál dolgozott. Az előzetes adatok szerint 2023 februárjában vették fel Isztambulban. Ezután Lettországba küldték, hogy részt vegyen a szabotázskiképzésen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!