Válaszcsapással búcsúztatják az óévet az oroszok

2023. december 31. 09:09

Robbanássorozat hallatszott Harkivban, többen megsérültek.

2023. december 31. 09:09

Az orosz megszállók hatalmas csapást mértek Harkivra. Jelenleg 16 sérültről tudnak – tájékoztatott az Unian hírügynökség. Idézték Igor Terekhovot, a város polgármesterét, aki szerint az első robbanások hangjai 18:59-kor hallatszottak, ezután pedig több robbanás is történt. 

Emellett a harkivi OBA vezetője, Oleg Szinegubov arra szólította fel a polgárokat, hogy maradjanak az óvóhelyeken. Mint közölte: 

a megszállók lecsapnak.”

Szinegubov este arról is beszámolt, hogy Harkiv városának központi részét találták el. „Károkat szenvedett a polgári infrastruktúra: egészségügyi létesítmény, lakóházak, üzletek és más közintézmények, közlekedés. Kizárólag a polgári infrastruktúrát ért támadás! Minden szolgálat a helyszínen dolgozik” – hangsúlyozta az OBA vezetője.

Ezt is ajánljuk a témában

Az orosz fegyveresek nem pihennek

Közben 19 óra után nemsokkal az oroszországi belgorodi terület kormányzója, Gladkov ukrán területre mért csapásról számolt be. „Belgorodban hangos – az Orosz Föderáció fegyveres erői a túloldalon dolgoznak” – írta Telegram-csatornáján.

Mint ismert, szombaton tizennégy ember – köztük két gyerek – meghalt és száznyolcan megsebesültek szombaton az Ukrajnával határos Belgorod orosz terület azonos nevű székhelyén az ukrán hadsereg légicsapásaiban. 

Az orosz védelmi minisztérium már akkor közölte, hogy 

a támadás nem marad büntetlenül.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: SERGEY BOBOK / AFP
 

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 31. 17:18
Helyes. Pusztuljon a hohol!
2023. december 31. 16:40 Szerkesztve
II.baljoska61B_kanya 2023. december 31. 12:56 "Hazug disznó vagy" Meg a belgorodi videók is hazudnak, balf444szjóska. Na, ma hány gépet lőtt Kijev Szelleme?
véna
2023. december 31. 13:46
Mondjuk az náluk 2 hét múlva lesz.
bszakonyi
2023. december 31. 13:40
Nem kellene,hogy a Mandiner más forrást is használjon,mint az ukrán hirforrás? Akkor kezdje úgy ,hogy az ukrán média szerint De,ha pl az oroszhireket is olvasná tudna tudósítani a fejleményekről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!