Bocsánatot kért az LMBTQ+ közösségtől az Európába visszatérő Liverpool-sztár, amiért szeptemberben Szaúd-Arábiába igazolt

2024. január 20. 18:42

Jordan Henderson már egy olyan amszterdami klubban játszik, amely régóta az LMBTQ+ közösség bástyájaként ismert.

2024. január 20. 18:42

Jordan Henderson pénteken megkövette az LMBTQ+ közösséget, amely hevesen kritizálta a Liverpooltól az Al-Ettifaqhoz való átigazolását. A bocsánatkérésre egy nappal azután került sor, hogy Henderson hátat fordított jövedelmező szaúd-arábiai szerződésének – olvasható az Independent cikkében.

Ha bármelyik ember ebből a közösségből úgy érzi, hogy cserbenhagytam vagy megbántottam, bocsánatot kérek, ahogyan hat hónappal ezelőtt is tettem” 

– mondta a Johan Cruyff Arénában újságíróknak, amikor bemutatták az Ajax új középpályásaként. „Soha nem volt ilyen szándékom” – hangsúlyozta a sportoló. 

Korábban füttykoncertet is kapott

A portálon felidézik: Henderson szaúdi döntése visszatetszést váltott ki az LMBTQ+ közösségből Angliában, ahol a Stonewall nevű LMBTQ+ kampánycsoport kezdeményezésének részeként szivárványszínű cipőfűző viselésével demonstrálta támogatását a befogadás mellett. Nem sokkal a költözése után 

az angol szurkolók kifütyülték a Wembleyben, amikor lecserélték az Ausztrália elleni barátságos mérkőzésen.

Most egy amszterdami klubban játszik, egy olyan városban, amely régóta az LMBTQ+ közösség iránti tolerancia bástyájaként ismert. Arra a kérdésre, hogy megbánta-e, hogy a szaúdi ligába költözött, Henderson kitérő választ adott.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2024. január 21. 13:17
gerinctelen szar
2024. január 21. 13:14 Szerkesztve
"Most egy amszterdami klubban játszik, egy olyan városban, amely régóta az LMBTQ+ közösség iránti tolerancia bástyájaként ismert" Boldog békeidőkben pedig ez a klub saját nevelésű játékosaival, szemkápráztató játékával, egy Kovács István nevű trénerrel ronggyá verte az európai csapatokat.
Gullwing
2024. január 21. 10:37
Buzi. Megérdemli a sorsát.
luisbathhelena
2024. január 21. 08:44
Akkor Ronald is buzi ellenes? Meg a fél világ? Meg az amcsi kormány?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!