Brutális robbanás: ez történik, amikor lángra kap 60 tonna LNG (VIDEÓ)

2024. január 24. 18:51

Sokkoló felvételek jelentek meg.

2024. január 24. 18:51

Felrobbant egy 60 tonna cseppfolyósított földgázt szállító tartálykocsi, miután személyautóval ütközött Mongólia fővárosában, Ulánbátorban, legkevesebb hatan meghaltak és 11 ember megsérült –  jelentették a helyi hatóságok szerdán.

A helyi katasztrófavédelem felvételein látszik, hogy hatalmas lángok csaptak föl a baleset helyszínén egy bevásárlóközpont előtt, egy lakóház és egy nemzetközi iskola közelében. A tűzoltóknak sikerült megfékezniük a tüzet, kora reggelre teljesen el is oltották – közölte a mongóliai katasztrófavédelmi hivatal a Facebookon.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Mongol rendkívüli helyzetek minisztériuma / ANADOLU / Anadolu via AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kybon
2024. január 24. 23:30
Eloltották? Akkor most a "katasztrófavédelem" nem védte meg a katasztrófát...?
google-2
2024. január 24. 20:10
Jó, hogy az lng nem szennyez, a többi mellékes.
2024. január 24. 19:25 Szerkesztve
Ez egyike az első ilyen esetnek. Ezek az LNG szállítmányok tengeren utaznak, kikötőket, és fogadó terminálokat céloznak be. Egy baleset is ilyet tud művelni, mi történik, ha terrortámadás célpontjai lesznek - bárhol, tengeren, kikötőkben? A nagy számok törvénye alapján ilyenek be fognak következni. Egy vezetéket el lehet zárni, és nem egy nagy befogadóképességű tartály, vagy tároló válik ott célponttá, és annak a megfékezése is egyszerűbb. Mindez játék a tűzzel, vagy mondhatjuk azt is, hogy játék a Föld nevű bolygóval. Sajnos, nagy az Isten állatkertje, és nincs kerítés.
Bitrex®
2024. január 24. 19:15
Hát még mekkorát fog szólni egy amerikai tartályhajó egy spanyol vagy holland kikötő közelében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!