Kisgyerekek, ne féljetek, óvodai maszturbálószoba nem léte... hoppá

2024. január 14. 17:11

A koncepció állítólag „furcsának tűnhet”, effélék nélkül azonban nincs „hatékony gyermekvédelem”. Nos, kicsit össze vagyunk zavarodva.

2024. január 14. 17:11
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

Az egyes gyermekek igényeiknek megfelelően visszavonulhatnak egy védett helyiségbe, hogy felfedezzék a testüket és önkielégítést végezzenek” – áll a Köln melletti Kerpen városában működő Szent Rókus Óvoda szexuálpedagógiai koncepciójában, amely a kirobbant botrány nyomán immár „átdolgozás” alatt áll. A dokumentum értelmében fontos, hogy a nulla és hat év közötti kicsik kiélhessék kíváncsiságukat, ugyanakkor betartandók bizonyos szabályok:

a helyiségben nem tartózkodhatnak felnőttek; minden gyerek maga határozza meg, kivel szeretne „doktorosdit” játszani; a korkülönbség nem lehet túl nagy; minden testnyílás tabu;

a gyermek dönti el, hogyan szeretné, hol fogják meg; továbbá önkielégítést csak egyedül lehet végezni.

A koncepció arra nem tért ki, hogy amennyiben felnőttek (jogosan) nem tartózkodhatnak a szobában, mégis ki felügyeli, hogy betartják-e a szabályzatot a négyévesek, és úgy egyáltalán, ki és hogyan magyarázza el a csöppségeknek, hogy mit szabad odabent csinálni és mit nem; mindenesetre Kerpen városa most arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a koncepció „félreértelmezhető”, de ezen túlmenően nincs itt semmi látnivaló: az óvodáknak kötelezően ki kell dolgozniuk egy gyermekvédelmi koncepciót, „maszturbálószobák” viszont nem léteznek.

A CDU tartományi minisztere ugyanakkor megjegyezte, a törvény „gyermekvédelmi”, nem pedig „szexuálpedagógiai” koncepciót ír elő.

A Kalózpárt fiatal helyi politikusa szerint az efféle koncepciók „– különösen a pedagógiában járatlanok számára – furcsának tűnhetnek”, ilyenek nélkül azonban nem létezhet „hatékony gyermekvédelem”. Az AfD tartományi szakpolitikusa ugyanakkor feltette a kérdést, miért nem kell az óvodáknak jóváhagyatniuk a gyermek- és ifjúságvédelmi hivatallal az efféle koncepcióikat, és

miért nekik kellett megszellőztetniük az újabb „elszigetelt esetet” ahhoz, hogy történjék valami.

Tavaly nyáron ugyanis Hannoverben már felháborodott szülők jelezték: gyermekük óvodája levélben közölte velük, hogy „testfelfedező szobát” nyit „szexuális játékok” céljára, rögzítve a szabályokat, ideértve azt, hogy „minden gyerek maga dönti el, akar-e testi és szexuális játékokat játszani, és ha igen, kivel”. Ott és akkor az illetékes hatóság leállította a dolgot, mondván, ez a pedagógiai koncepció ebben a formában veszélyezteti a gyermekek jóllétét. A hannoveri óvoda fenntartója (az egyébként óvodai transzügyi felvilágosításban közreműködő Munkásjóléti Szövetség) megjegyezte: a belső szakmai anyagaikat is felülvizsgálják,

azokban is szerepelnek ugyanis utalások a testfelfedezés hasonló szabályaira, a „Pro Familia” szervezet szakmai kiadványai alapján.

(És valóban: négy másodpercnél tovább nem kell keresgélni, hogy rábukkanjunk egy 2014-es(!) szakmai kiskátéra, amely szerint ki lehet jelölni egy vagy több helyiséget önkielégítés és „doktoros játékok” céljára; ugyanitt megtudjuk, hogy a szexualizált környezet miatt ma már „egyetlen gyermek sem »ártatlan«”).

Ezt is ajánljuk a témában

A becsapós nevű, egyébként abortuszpárti Pro Familia egyesületről egyebek mellett ismert, hogy 1980 és 1998 között számos szakmai cikket tett közzé,

amelyekben pszichológusok és szociológusok érveltek a pedofília bizonyos eseteinek büntetlensége mellett.

(Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2024. március 01. 19:53
A végén még a nyugati muszlimoknak drukkolunk!
Csubszi
2024. március 01. 19:46
Óvodáskorban senki sem önkielégít! Alapvető tévedés, teljesen tudatlanok, hülyék és degeneráltak, akik ilyet kitalálnak! Nyilván majd ők mennének be segíteni a kicsiknek, a rothadt pedofil ganék! A nyugat tényleg megérett a pusztulásra!
Skywalker_bp
2024. január 19. 21:20
Corr- ha átmész Sztahanovába. Ez a k_rva gender. Mindig elfelejtem.
Skywalker_bp
2024. január 19. 21:17
Francesca, adok neked egy jótanácsot. Te vagy a legkevésbé hülye a Mandiner vérebek között. Ha átmész Sztahanov-ba és akkor is rakod a téglakerítést, ha nincs malter, a fenti dícséretem is vissza kell vonnom, pedig az se volt sok. Ha addig süllyedsz a szolgaságban, hogy akkor is le akarod róni a kötelező két németeken szörnyülködő szexuálcikket, ha esik ha fúj, akkor átigazolhatsz a riposzthoz. Vagy a TV1 teletexthez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!