Lemond pozíciójáról a republikánusok szenátusi frakcióvezetője

2024. február 28. 20:31

A 82 éves Mitch McConnell kijelentette: itt az ideje továbblépni.

2024. február 28. 20:31
null

Mitch McConnell a Szenátus republikánus kisebbségének vezetője novemberben lemond tisztségéről. A befolyásos politikus, aki ebben a hónapban töltötte be 82. életévét, a szenátusban tartott beszédében jelentette be a döntést – számolt be a Hill washingtoni székhelyű híroldal.

„Az ember egyik alul értékelt tehetsége, ha tudja, mikor kell továbblépni a következő fejezet felé. Azért állok önök előtt, hogy elmondjam: ez lesz az utolsó ciklusom a Szenátus republikánus vezetőjeként” – mondta szerdán a politikus. 

McConnell bejelentése sok kollégáját megdöbbentette. A szenátori pozícióját 2027-ig kitölti. 

„A kollégáim által rám bízott munkát addig végzem, amíg novemberben új vezetőt választunk, és jövő januárban átengedem a kormányrudat” 

– mondta.

McConnell elmondta, hogy azután kezdte átértékelni terveit, hogy a hónap elején váratlanul meghalt a sógornője.

„Amikor elveszíted egy szerettedet, különösen, ha fiatal volt, akkor a gyászt egyfajta önvizsgálat is kíséri” – mondta a politikus. 

A visszavonulás nyomán kemény harc indulhat a párton belül. A Republikánus Párt konzervatív ágának az elmúlt években sok panasza volt Mitch McConnellel kapcsolatban, így ez lehetőség lehet számukra. 

Josh Hawley szenátor, aki a republikánusok konzervatív ágához tartozik éppen szavazókkal találkozott, mikor meghallotta a hírt: „Jól van. Itt van az ideje” – mondta a Hill beszámolója szerint. 

Nyitókép: Brendan Smialowski / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
453682
2024. február 28. 23:47
Érdemes kikeresni a lefagyásait amikor fél percig néz maga elé üveges szemekkel beszéd közben.
Akitlosz
2024. február 28. 23:39
Megdöbbentő tényleg. A Mandiner szerint mennyi az ideális kor a visszavonulásra, amikor már nem váratlan?
lájkbajnok
2024. február 28. 22:23
Egyáltalán hogy került oda??
rasdi1
2024. február 28. 20:51
Józan gondolkozásra vall. Tudni kell visszavonulni is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!