Olaszországban mindenki arról beszél, miért nyert Magyarország

2024. február 28. 09:55

A BYD képviselői megerősítették, hogy az olasz kormány is szerette volna megszerezni első európai üzemüket, ám a Teslát is legyőző kínai cég végül Szegedet választotta.

2024. február 28. 09:55
European Union Council Meeting

Az olasz lapok kiemelten foglalkoznak azzal, hogy a kormány autógyártót keres, ami fellendítheti az olasz gazdaságot, ám hiába udvarolt a BYD-nak, a Teslát is legyőző kínai cég Magyarországot választotta.

A Genfi Autószalonon a vállalat képviselői elismerték, egyeztettek az olasz kormánnyal, ám miután Szegedet választották első európai gyáruk helyszínéül, megszakadtak ezek a tárgyalások – írja például a Corriere della Sera. Eközben a La Repubblica azt állítja:

Orbán Viktor Peking partnereként definiálható, Giorgia Meloni miniszterelnök még nem.

Korábban francia lapok is arra hívták fel a figyelmet, hogy nagy nyugati EU-tagok, például Franciaország, Németország és Spanyolország is lemaradt Magyarország mögött a beruházásokért zajló versenyfutásban. A BYD-val kapcsolatban leszögezték: a magyar siker kulcsa mindenekelőtt abban rejlik, hogy Orbán Viktor képes ápolni a Pekinggel való szoros kapcsolatát.

A BYD képviselői valóban indokként hozták fel, hogy jó a kapcsolat a magyar hatóságokkal, kedvező a termelési, ipari és politikai ökoszisztéma.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Getty Images/Pier Marco Tacca

 

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:09
🍓 ️ ­­­A­ ­d­ö­­g­ö­­s­ ­­­l­á­­­n­y­­o­­­k­­ ­­v­á­­r­n­­a­­k­ ­­­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
monuskaroly
2024. február 28. 19:00
Mi van nem fogy az Alfa Romeo? Egy ekkora autós múlttal rendelkező ország ácsingózik a kínai autógyárra? Van baj a rendszerben, de azért csak fújjátok a Brüsszeli sípot az USA-nak!!!
bsztcs
2024. február 28. 18:19
Azt mindenki látja, h tönkre akarjak tenni az országunkat. És valakik segiteni akarnak nekünk, ezt úgy hívják: emberség. Nem naci embertelensegrol beszélünk.
kombinator-0
2024. február 28. 18:14
mit csodálkoznak az olaszok??? nem is oly rég Olaszország kilépett a kínai "Egy övezet, egy út" programból ... Giorgia Meloni miniszterelnök Rómában úgy fogalmazott, hogy az Egy övezet, egy út nem hozta meg a remélt eredményeket ... bruhahaha ... most bezzeg csodálkoznak ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!